ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας Χριστούγεννα: Νεότερες πληροφορίες έρχονται καθημερινά για τον τρόπο που θα μπορέσουμε τελικά να περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φέτος εν μέσω πανδημίας.

Δυστυχώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων και για αυτό το λόγο ισχύει πως δεν επιτρέπονται τα ρεβεγιόν με κόσμο και ξέφρενα πάρτυ.

Το μόνο που επιτρέπεται είναι η συγκέντρωση σε ένα σπίτι έως εννέα ατόμων αυστηρά και μάλιστα όχι εννέα άτομα για παράδειγμα φίλους και γνωστούς. Τα εννέα άτομα πρέπει να προέρχονται από δύο οικογένειες και όχι κοινώς να είναι αυτό που λέμε ξέμπαρκοι.

Περιττό είναι να πούμε ότι αφού η εστίαση θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου (στην καλύτερη περίπτωση) δεν θα υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για ξέφρενες εξόδους και χορούς.

Τι θα συμβεί όμως με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει και τα Χριστούγεννα, αλλά και την Πρωτοχρονιά. Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει εάν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αλλάξει ελάχιστα.

Κοινώς το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς να μην μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει έως τις 21:00 το βράδυ θα αλλάξει και θα γίνει μέχρι τις 22:00 το βράδυ, ενώ αυτό τελειώνει στις 05:00 το πρωί.

Σε αυτή την περίπτωση εάν μία οικογένεια πάει σε ένα άλλο σπίτι πριν τις 22:00 το βράδυ θα πρέπει είτε να διανυκτερεύσει εκεί ή να παραμείνει ξύπνια έως τις 05:00 οπότε και θα μπορεί με βάση τους κανόνες να επιστρέψει σπίτι της.

Όσον αφορά στην εκκλησία αυτό ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί και θα υπάρξει ενημέρωση μετά την επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό. Πάντως, το σίγουρο είναι πως θα ισχύει το μέτρο των εννέα πιστών στις εκκλησίες, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο μήπως υπάρξει εκείνες τις ημέρες διπλή λειτουργία.