Απάτη

Δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος για να αποδείξουμε ότι κάποιος σας απάτησε αλλά αφού δεν έχει το θάρρος να το παραδεχθεί θεωρώντας πως έκανε κάποιο κατόρθωμα ας δούμε τι λένε ερευνητές για τα επτά μυστικά που δείχνουν απάτη στη μέση.

Το πρώτο μυστικό είναι να ρωτήσετε τους φίλους ή και ξένους αφού τους εξηγήσετε τα γεγονότα μέσα στη σχέση σας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καλύτερο κριτήριο από εσένα που εμπλέκεσαι συναισθηματικά και φυσικά δεν εννοούμε τους φίλους εκείνου που σας απάτησε γιατί πιθανότατα θα είναι τα ίδια μαργαριτάρια.

Εάν σας πουν ότι σας απάτησε έστω και χωρίς αποδείξεις τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο.

Το δεύτερο μυστικό είναι να ακούσεις το υποσυνείδητό του χωρίς να προσπαθήσεις να το επηρεάσεις με τη λογική σου. Το υποσυνείδητο πάντα ξέρει εάν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Εάν για παράδειγμα ήσασταν σε μία σχέση που ουδέποτε τον/την εμπιστευτήκατε, ποτέ δεν νιώσατε ασφαλής και ποτέ δεν έκανε και τίποτα σοβαρό για να το αλλάξει αυτό, τότε ξέρετε και ποια θα είναι και η συνέχεια.

Το τρίτο μυστικό είναι να παρακολουθείτε τι λέξεις χρησιμοποιεί. Όποιος αποφεύγει την αλήθεια χρησιμοποιεί συγκεκριμένα λεκτικά μοτίβα. Πάντα χρησιμοποιούν αρνητικές λέεις όπως μίσος και εχθρός ή ρήματα που δηλώνουν μία κίνηση ή να είναι πάντα σε πρώτο ενικό, όπως περπατώ, αναλογίζομαι, αντιλαμβάνομαι κι άλλες παρόμοιες.

Τέταρτο κόλπο για να πιάσετε αυτό το άτομο που καταχράστηκε όσα δώσατε και σας απάτησε είναι ο τόνος της φωνής του. Η φωνή γίνεται πιο μπάσα σταδιακά και μόνο όταν κατηγορηθεί ανοιχτά γίνεται τσιριχτή. Σας θυμίζει κάτι; Λυπάμαι!

Το πέμπτο κόλπο στην απάτη είναι να προσέξετε πόσο χρόνο περνάει στα social media. Εάν δεν κάνει τίποτε άλλο όλη την ημέρα είναι σκούρα τα πράγματα.

Έκτο μυστικό είναι αυτές οι περίεργες εναλλαγές στη διάθεσή τους. Το άτομο που λέει ψέματα γιατί σας απατά είναι μονίμως νευρικό και σε μία ένταση, προκειμένου να καλύψει τις ντροπές του. Αυτή η νευρικότητα πολλές φορές έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά του όπου μπορεί να γίνει κυκλοθυμικός ή αλλάζει ακόμα και τη στάση του σώματος του.

Φυσικά στο τέλος για να καταλάβουμε την απάτη αφήσαμε τις προσωπικές επιθέσεις που κάνει αυτός που απάτησε τον άλλον. Μη μπορώντας να διαχειριστεί την προσωπική του ντροπή γιατί το υποσυνείδητό του ξέρει ότι είναι σκάρτος, τότε κάνει επιθέσεις σε εσένα για να καλύψει τα δικά του μυστικά. Επίσης όταν σας κάνει προσωπικές επιθέσεις να θυμάστε ότι θα δυσκολεύεται να αρθρώσει σωστά τις λέξεις γιατί από το άγχος το στόμα του γεμίζει σάλιο.