Απιστία

Η απιστία είναι κάτι τόσο εύκολο στο να γίνει, αλλά για όποιον το τολμήσει και έχει αυτό που λέει ο σοφός λαός “μια στάλα φιλότιμο”, τότε αρχίζει το μαρτύριο και τα βάσανα. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος που απάτησε και βρήκε και το θάρρος να το πει, θα πρέπει να ξέρει πως εάν γνώριζε τι θα περάσει θα το σκεφτόταν διπλά.

ad

Το πρώτο σκληρό μάθημα που θα πάρει αυτός που απατά τον σύντροφό του πως θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει έναν απόμακρο σύντροφο. Όσο περνάει βέβαια ο καιρός θα επανέρχεται η ισορροπία, αλλά ακόμα και τότε θα παρατηρεί το ταίρι του πως ξαφνικά απομακρύνεται ξανά. Αυτό σημαίνει πως ο απατημένος σύντροφος ζει και ξαναζεί την εικόνα της απιστίας. Φυσικά, το σεξ με τον σύντροφο που έχετε προδώσει προφανώς και θα είναι χάλια.

Το δεύτερο σκληρό μάθημα είναι πως ο άνθρωπος που έκανε την απιστία λογικά θα νιώθει πως του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία που σημαίνει πως θα νιώθει διαρκώς πως πρέπει να επανορθώσει. Ακόμα κι αν πριν την απιστία ήταν ο τέλειος σύντροφος, μετά την απάτη όλα ξεχνιούνται και πρέπει να αποδείξει από την αρχή τι είναι. Αυτό το άγχος και η πίεση θα τον κατατρώει συνέχεια.

Το τρίτο σκληρό μάθημα είναι πως η αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που έκανε την απιστία πέφτει στα τάρταρα. Πρώτον γιατί αναρωτιέται γιατί ο σύντροφος τον/την συγχώρεσε και με ποιους σκοπούς, ενώ κατά δεύτερον, νιώθει πως δεν έχει το δικαίωμα να ξαναθυμώσει ή να βγάλει κοινώς γλώσσα.

Το τέταρτο βάσανο είναι πως ο άπιστος πάντα νιώθει μόνος του και έχει πάντα την ερώτηση μέσα του εάν είναι δυνατόν να σωθεί αυτή η σχέση ή γάμος. Πάντα φοβάται πως κάτι δεν θα προχωρήσει καλά και θα στραβώσει στην πορεία.

Το τελευταίο μαρτύριο που βιώνει ο άπιστος είναι πως θεωρεί πως νιώθει πως η σχέση ή ο γάμος του έχει χωριστεί σε δύο φάσεις. Πριν την απιστία και μετά την απιστία και αυτό είναι ένα όριο που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει κάποιος.

Ad