Chiquita

Παρόλο που οι μπανάνες Chiquita καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες, αποτελούν αγαπημένο φρούτο και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Με την υπέροχη, κρεμώδη γεύση, την υψηλή διατροφική αξία και τα πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία, οι μπανάνες αποτελούν το απόλυτο φρούτο και γι’ αυτό το λόγο είναι βασικό συστατικό σε πολλές διεθνείς συνταγές.

Στην Chiquita έχουμε μία ολόκληρη σειρά από λαχταριστές συνταγές απ’ όλο τον κόσμο με πρωταγωνιστή την μπανάνα μας. Πρόκειται για ένα άριστο συστατικό, γεμάτo θρεπτικά στοιχεία όπως απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα για ενέργεια που διαρκεί. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μερικές από αυτές τις υπέροχες συνταγές και να ταξιδέψεις τον ουρανίσκο σου ανά την υφήλιο με τις μπανάνες Chiquita;

Ιταλία

Ιταλικό τιραμισού της Miss Chiquita με μπανάνες Chiquita

Ποιος λατρεύει το τιραμισού; Εμείς σίγουρα, και θα το λατρέψετε και εσείς! Αυτό το εμβληματικό Ιταλικό γλυκό παντρεύει τα βρεγμένα με εσπρέσο σαβαγιάρ, ως βάση, με κομμάτια μπανάνας. Καλύπτουμε με σιρόπι καραμέλας και ένα μείγμα από σαντιγί και τυρί μασκαρπόνε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί. Χρησιμοποιήστε σκόνη κακάο για να σχεδιάσετε τη Miss Chiquita στην επιφάνεια για μια fun πινελιά!

Ιταλικά καντουτσίνι με μπανάνα Chiquita

Αυτά τα παραδοσιακά τοσκανέζικα καντούτσι είναι τα απόλυτα μπισκότα αμυγδάλου. Ανακατέψτε μπανάνες, λάδι και εκχύλισμα βανίλιας και προσθέστε στο μείγμα τα στεγνά υλικά, αλεύρι ολικής αλέσεως, ζάχαρη καρύδας και αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά. Το διπλό φούρνισμα είναι που κάνει αυτά τα μπισκότα ακόμη πιο ξεχωριστά και μπορείτε να τα απολαύσετε με τον Ιταλικό τρόπο, παρέα με έναν καφέ.

Ιταλική τούρτα paradiso με μπανάνες Chiquita

Τα παιδιά λατρεύουν αυτό το αφράτο παραδεισένιο κέικ για τη γλυκιά του γεύση και οι ζαχαροπλάστες το αγαπούν για την ιδιαίτερη συνταγή του. Ο συνδυασμός αυγών, βουτύρου, ζάχαρης, άμυλου πατάτας, αλευριού, εκχυλίσματος βανίλιας, χυμού και ξύσματος λεμονιού και λίγο παραπάνω κόπου δίνουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που αξίζει.