Γερμανία/ Αυστρία

Γερμανικό ψωμί Vollkornbrot με μπανάνα Chiquita και καρύδα

Για ένα υγιεινό πρωινό που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από κάποιον Γερμανικό φούρνο, αναμείξτε μπανάνες με ελαιόλαδο, τριμμένη καρύδα, κανέλα και χυμό λεμονιού και απλώστε το μείγμα πάνω σε ψημένο ψωμί volkonbrot. Προσθέτετε μερικά κομματάκια μπανάνας και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Kaiserschmarrn με μπανάνες Chiquita και κόκκινα μούρα

Αυτό το Αυστριακό scrambled pancake  θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο της οικογένειας! Ανακατέψτε μπανάνες, κρόκο αυγού και χτυπημένο ασπράδι, σταφίδες και ζάχαρη με αρωματισμένη βανίλια και ψήστε μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Κόψτε τα αφράτα pancake στα τέσσερα, κατόπιν ψήστε για μερικά λεπτά ακόμη. Γαρνίρετε με περισσότερη μπανάνα, άχνη ζάχαρη και κόκκινα μούρα, είτε για ένα πλήρες πρωινό ή σαν επιδόρπιο.

Γερμανικό strudel με αμύγδαλά και μπανάνα Chiquita

Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο είναι η τέλεια λύση για τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει πολύ. Χρησιμοποιήστε για βάση φύλλο ζαχαροπλαστικής, προσθέστε κομματάκια σοκολάτας, θρυμματισμένα καρύδια και κομμάτια μπανάνας Chiquita και ραντίστε με χυμό λεμονιού. Έπειτα  τυλίξτε το φύλλο προσεκτικά, αλείψτε το με αυγό, πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και ψήστε το. Και η λαχταριστή σας λιχουδιά είναι έτοιμη!