Μαρία Παρίση

Απώλεια βάρους: Οι μέρες μεγάλωσαν, ο καιρός ζέστανε, και έφτασε  πάλι η εποχή που πρέπει να φρεσκάρουμε  τα καλοκαιρινά μας από τη ντουλάπα. Λίγο ότι πρέπει να βγάλουμε έξω τα μπράτσα μας , λίγο ότι δεν θα φοράμε πανωφόρια για να κρύψουμε την κοιλίτσα , αυτή  που μεγάλωσε από τις ατασθαλίες του χειμώνα , λίγο ότι πρέπει να βάλουμε το μαγιό μας για να κάνουμε το μακροβούτι που τόσο καιρό περιμέναμε , είναι αρκετά για να μας κάνουν να αγχωθούμε για την εικόνα μας και να σκεφτούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που τόσο “άδικα” χρεωθήκαμε όλο το χειμώνα . 

Κάπως έτσι καταλήγουμε  να πουλήσουμε  και την ψυχή μας για εκείνο το μαγικό χάπι που υπόσχεται 8 κιλά λιγότερα σε 1 μήνα, εκείνη τη δίαιτα αποτοξίνωσης που έκανε  η γειτόνισσα της ξαδέρφης μας και έχασε 3 κιλά σε μια εβδομάδα (άσχετα αν τα ξαναπήρε την επόμενη ) , εκείνη την πρωτεϊνική δίαιτα που σύστησε η “Χ” διάσημη τηλεπερσόνα και έγινε συλφίδα.   

Πόσο ωραίο λοιπόν θα ήταν για όλους μας να υπήρχε αυτό το “μαγικό χάπι  ” που θα μας έκανε αδύνατους . Δυστυχώς όμως μαγικά χάπια δεν υπάρχουν ( αν υπήρχαν σίγουρα τώρα δεν θα έγραφα αυτές τις γραμμές και εσείς δεν θα τις διαβάζατε ) ,

Και ως εδώ καλά, αν υποθέσω ότι σας βρίσκω σύμφωνους  στο να μην λάβετε  κάποιο  σκεύασμα  με άγνωστες παρενέργειες και επιπλοκές  στον οργανισμό , για ποιο λόγο θα αναρωτηθείτε  να μην κάνω και εκείνη την γρήγορη δίαιτα που λέγαμε;

Είναι γνωστό πως όταν ακολουθούμε μια γρήγορη δίαιτα , μια μονοφαγική δίαιτα, μια δίαιτα που αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφίμων από την διατροφή μας,  στη καλύτερη περίπτωση θα έχει 2 αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Πρώτον δεν θα  καλύπτονται οι καθημερινές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και δεύτερον η απώλεια που θα έχουμε  στη ζυγαριά δεν θα  είναι τίποτα άλλο εκτός από υγρά και μυϊκό ιστό . 

Ο μυϊκός ιστός είναι αυτό που καθορίζει τον μεταβολισμό μας ( τις καύσεις μας ) . Όταν με μια τέτοιου τύπου δίαιτα χάνουμε κομμάτι αυτού τότε μειώνουμε πολύ απλά τις καύσεις μας.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που την  πρώτη φορά που κάνουμε αυτή τη δίαιτα χάνουμε περισσότερα κιλά σε σχέση με την επόμενη που την βγάζουμε από το συρτάρι και ξαναπροσπαθούμε . Χάνοντας μυϊκή μάζα έχουμε μειώσει τις καύσεις μας οπότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες  θερμίδες σε σχέση με πριν, για να διατηρήσουμε ή να χάσουμε τα κιλά μας . 

Για να έχει μια δίαιτα αποτέλεσμα θα πρέπει να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων ώστε  να καλύπτονται  οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά , έτσι ώστε να πετύχουμε την ορθή λειτουργία των συστημάτων του, να είναι προσαρμοσμένη όσο γίνεται στις μέχρι τώρα συνήθειες μας , να μην  είναι αυτή που θα μας προκαλεί εκνευρισμό και αρνητική συμπεριφορά και το αποτέλεσμα στη ζυγαριά  να προέρχεται από μείωση λίπους και όχι υγρών ( απώλεια 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα) 

Αυτή η εποχή είναι κατάλληλ . Έχουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά ( βασικό κομμάτι της σωστής διατροφής ), μπορούμε να καταναλώσουμε ευκολότερα το νερό που τόσο βοηθάει, έχουμε σύμμαχο μας τις ηλιόλουστες μέρες για να ξεκινήσουμε εκείνο το περπάτημα που τόσο καιρό αναβάλαμε , η ζέστη μας κάνει να πεινάμε λιγότερο και η διάθεση μας σίγουρα είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών .

Με όλα τα παραπάνω σύμμαχο, όπως φυσικά και υπομονή μπορούμε να κάνουμε μικρά αλλά σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την υγεία αλλά  και την εικόνα του σώματος μας .

Σκοπός άλλωστε μιας επιτυχημένης δίαιτας  είναι το αποτέλεσμά της  να είναι μακροπρόθεσμο και όχι εφήμερο .  Δεν έχει κανένα νόημα να στερηθώ έντονα όλα αυτά που μου αρέσουν για να δω ένα νούμερο στη ζυγαριά που το πιθανότερο είναι ότι θα κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα.  

Και αν όλα τα παραπάνω που πιθανός έχετε ξανακούσει δεν σας βρίσκουν σύμφωνους ,τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας και το σώμα σας  γι ‘αυτό που είναι και να μην το βάζετε σε αγνώστου αποτελέσματος δοκιμασίες . Το καλοκαίρι άλλωστε είναι για όλους , απολαύστε το . 

Περισσότερες πληροφορίες :

 Site : https://mariaparisi.gr/

 Facebook : https://www.facebook.com/MariaParisi.nutritionist/ 

 Instagram : https://www.instagram.com/mariaparisi.diet/