Αγνή Αλμπανοπούλου

Αποτρίχωση: Τι κάνω τώρα που δεν μπορώ να πάω για την καθιερωμένη μου συνεδρία laser;

Ανυπομονούμε όλοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στο ιατρείο μας, στις δουλειές μας.  Έχετε πολλές απορίες το διάστημα αυτό και μία από αυτές, η αποτρίχωση laser που πολλές και πολλοί είχατε ξεκινήσει και τώρα δεν μπορείτε να κάνετε την καθιερωμένη συνεδρία σας. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν βάλετε ξυράφι δεν επιστρέφετε στο μηδέν. Οι θύλακες της τρίχας που έχουν ήδη καταστραφεί, είναι μια κατάσταση – ευτυχώς- μη αναστρέψιμη. 

Αν σας μένει μία με δύο συνεδρίες για να “ξεμπερδέψετε” συστήνουμε καλύτερα να… κρατηθείτε λίγο ακόμα αν μπορείτε. Άλλωστε οι τρίχες είναι ελάχιστες, κατά τόπους καθώς και αδύναμες.

Αν δεν αντέχετε και έχετε κάνει κάποιες λίγες συνεδρίες, το ξυράφι είναι η καλύτερη λύση για την ώρα. Κρατάει δυνατή την τρίχα με αποτέλεσμα όταν έρθετε ξανά στο ιατρείο, το laser να τις “πιάσει” αμέσως.

Αν σκέφτεστε κερί ή χαλάουα, δεν απαγορεύεται αλλά δεν συνίσταται γιατί αποδυναμώνει την τρίχα και την θέλουμε “γερή” για τις συνεδρίες laser αργότερα. 

Για το τέλειο ξύρισμα, λοιπόν, επί του παρόντος, ένα ωραίο tip είναι πριν το ξυράφι ένα ελαφρύ peeling σώματος με ελαφρύ μασάζ στα σημεία. Peeling μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, το super market ή να φτιάξετε και μόνοι σας.

Μια πανεύκολη συνταγή diy:

1 φλιτζάνι αλάτι 

1/2 κουταλάκι της σούπας από το αγαπημένο σου έλαιο ή ελαιόλαδο. Ανακατεύεις καλά και εφαρμόζεις. 

Θα μας θυμηθείτε.  

Αν χρειάζεστε κάποια σύσταση προϊόντος από τη γιατρό ή άλλη απορία/συμβουλή μπορείτε να της στείλετε μήνυμα στο Facebook, στο Instagram (@skinmedicalsecretsofficial) αλλά και μέσω WhatsApp & Viber στο κινητό του ιατρείου (694 2459613). 

Εξακολουθούμε φυσικά κατόπιν ραντεβού, όπως σας έχουμε ανακοινώσει, να εξυπηρετούμε κλινικά περιστατικά. Μένουμε σπίτι. Μένουμε δίπλα σας! Κι όπως δείχνουν οι εξελίξεις, σύντομα θα είμαστε κοντά σας.

Σύντομο Βιογραφικό:

Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Ειδικευμένη στις θεραπείες αντιγήρανσης  και αισθητικές εφαρμογές Laser  στην κλινική του Dr Sherell Aston στην Νέα Υόρκη, διευθύντρια του Skin Medical Secrets στο Κολωνάκι.