Ο αρακάς είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά και ειδικά σε αυτή τη συνταγή εάν δοκιμάσετε ένα ιδιαίτερο σαγανάκι με ντοματίνια.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω την πάπρικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ και τον αρακά και συνεχίζω να ανακατεύω σε δυνατή φωτιά.
-
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 1 λεπτό. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μανούρι και χωρίς να ανακατέψω αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνω τα ντοματίνια και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το δυόσμο και ανακινώ το τηγάνι.
-
Σερβίρω το σαγανάκι ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο πετιμέζι.