Για την Κυριακή, μια ιδανική συνταγή που συνδυάζει γεύση και άνεση είναι αρνάκι φούρνου με πατάτες. Είναι μια κλασική, αγαπημένη επιλογή για οικογενειακό τραπέζι. Παρακάτω θα βρείτε μια περιγραφή της διαδικασίας:
Υλικά:
- 1,5 κιλό αρνάκι (ώμο ή μπούτι)
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυδωνάτες φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία κρέατος: Μαρινάρετε το αρνάκι με μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Τοποθετήστε το στο ταψί.
- Προετοιμασία πατάτας: Ανακατέψτε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Απλώστε τις γύρω από το κρέας.
- Ψήσιμο: Προσθέστε το νερό ή το ζωμό στο ταψί. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 1,5 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά, ώστε να πάρει χρώμα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το ζεστό, με μια δροσερή σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
Αυτή η συνταγή προσφέρει πλούσια γεύση και την απόλυτη θαλπωρή που χρειάζεστε για μια χαλαρή Κυριακή. Καλή απόλαυση! 😊