Aston Martin

Η Aston Martin V12 Speedster έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Μόλις 88 αυτοκίνητα θα κατασκευασθούν από αυτή την καινοτομική σειρά.

Δημιουργήθηκε από το ειδικευμένο τμήμα ανάπτυξης εξατομικευμένων αυτοκινήτων της βρετανικής μάρκας «Q by Aston Martin». Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Lagonda, Dr Andy Palmer, δήλωσε:

“Το V12 Speedster, είναι μια επίδειξη του εύρους των ικανοτήτων της ομάδας της Aston Martin, που εργάστηκε ακούραστα για να δημιουργήσει αυτό το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο που απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς και ενθουσιώδεις πελάτες μας”.

Σχεδιασμένο σε λίγο περισσότερο από 12 μήνες, υποβλήθηκε σε εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης, περνώντας από τη σχεδίαση στη παραγωγή σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και τεχνολογίες από την τελευταία μελέτη της αρχιτεκτονικής του αλουμινίου της Aston Martin.

Το V12 Speedster δανείσθηκε στοιχεία και από τα μοντέλα DBS Superleggera και Vantage. Η ομάδα της μάρκας που ανέλαβε το πανάκριβο αυτοκίνητο, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα, η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις του.

Φέρει ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με ελατήρια και προσαρμοστική απόσβεση που προσφέρει λειτουργίες Sport, Sport+ και Track. Για το V12 Speedster, οι τεχνικοί επέλεξαν ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με κεντρικό κλείδωμα. Τα Carbon Ceramic φρένα των 410 χιλ. στον μπροστινό άξονα και 360 χιλ. στον πίσω περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Πάνω από το πλαίσιο, η ανάπτυξη του αμαξώματος έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα.

Οι εσωτερικές προδιαγραφές, χρησιμοποιούν ένα μείγμα παραδοσιακών και μοντέρνων υλικών. Τα ανθρακονήματα συνδυάζονται με το παραδοσιακό χειροποίητο δέρμα, το χρώμιο, το αλουμίνιο και το καουτσούκ.

Ο V12 Speedster τροφοδοτείται από τον κινητήρα 5.200 κ.εκ., Twin-Turbo V12 με μέγιστη απόδοση 700 ίππους και ροπή 75,8 χλγμ. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ZF 8 ταχυτήτων με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στους πίσω τροχούς. Το V12 Speedster είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 3,5΄΄. Τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Aston Martin V12 Speedster. Αρχική τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο 900.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021.