Athens Flying Week

H Athens Flying Week, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, επιστρέφει για 9η φορά, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, στην 114 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις μοναδικές πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, να νιώσουν τη συγκίνηση και τη γοητεία της πτήσης ενός αυθεντικού Warbird, του ελληνικού Spitfire, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks, να εκπλαγούν από τη δύναμη του ελληνικού F-16 Ζευς, αλλά και του δανέζικου F-16 Solo Display, με τον κατακόκκινο διάκοσμο, να κλείσουν τα αυτιά τους στο πέρασμα των αμερικανικών F-15.

Να παρακολουθήσουν από απόσταση αναπνοής άσκηση «COMBAT EVAC» από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL.

Να δουν τις μοναδικές διελεύσεις και τους σχηματισμούς που εξασφάλισε η ομάδα της Athens Flying Week για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Να φωτογραφηθούν στη στατική έκθεση με το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7 και το Eurofighter Typhoon και το Tornado από τη Γερμανία. Μαζί μας και η Aegean με Α320 ΝΕΟ αλλά και η 114 Πτέρυγα Μάχης μαζί με την ΕΑΒ που μας παρέχουν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους.

Η Athens Flying Week προτρέπει τους επισκέπτες να εξασφαλίσουν εγκαίρως το εισιτήριό τους μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της, από 15 ευρώ για ενήλικες και 7,5 ευρώ για ανηλίκους. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, ενώ όπως κάθε χρόνο υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας.