Αθήνα

Η προσπάθεια για μια Αθήνα καθαρή, βιώσιμη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν σταματάει ποτέ.

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να ανανεώνει ριζικά και να ενισχύει τον εξοπλισμό ανακύκλωσης στην πόλη, αποδεικνύοντας την σταθερή προσήλωση του στη διαρκή προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η συμφωνία και η στενή συνεργασία στην οποία προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) αποφέρει καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τα δύο τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε ένα νέο πλήρες δίκτυο κάδων με ορθή χωροθέτηση αλλά και έναν υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων συλλογής.

Σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, παραδόθηκαν στο Δήμο από την ΕΕΑΑ άλλα νέα 4 οχήματα. Ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των οχημάτων ανακύκλωσης σε 23 τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα ανάγνωσης καρτών  αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων, τα οποία «οργώνουν» τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Σε καθημερινή βάση προχωρούν στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, πραγματοποιώντας καθημερινά 38 δρομολόγια και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Την ίδια στιγμή περίπου 3.023 νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους μας.

Αθήνα

Η παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων στο Δήμο σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης  εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Καμπάνια η οποία υλοποιείται από το Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΕΕ και την οποία χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.  Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ κ. Μιχάλης Οικονομάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου!» που πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  οι πολίτες που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο στους μπλε κάδους, ενώ οι επαγγελματίες πληροφορήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες τους από τους μπλε κώδωνες.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση με έπαθλο δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.