Αθήνα: Έρχονται αλλαγές ώστε να τραβήξουν όλο περισσότερο τουρισμό! Τι πρέπει να αλλάξει στο κέντρο για να γίνει ελκυστικό.

Η συνάντηση που έπρεπε να γίνει έγινε με τους φορείς τουρισμού να ανακοινώνουν ότι έρχεται αναβάθμιση στην περιοχή της Αττικής για να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες.

Όλοι μας γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει η Αθήνα καθώς ζούμε σε αυτήν και φυσικά θα θέλαμε να γίνει ένας top προορισμός για να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία και να μπει το brand της Ελλάδας πάλι στην κορυφή.

Θα γίνουν αστικές αναπλάσεις που θα βάλουν την καθαριότητα και την ασφάλεια σε ένα πρόγραμμα. Ενώ θα αλλάξουν την όψη τους τα άχρηστα και τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα του κέντρο.

Θα μπορούν μάλιστα να υπάρξουν επενδύσεις πάνω σε αυτά τα κτίρια. Μπορούν να δωθούν σε ιδιώτες ή επενδυτές που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καλό.

Αρκετές περιοχές έχουν την ευχέρεια να κάνουν αναπλάσεις για τον πολιτισμό ή την ψυχαγωγία. Θα πρέπει οι περιοχές που είναι υποβαθμισμένες να αλλάξουν χαρακτήρα και να γίνουν πάλι ελκυστικές και ζωντανές.

Να φτιαχτούν χώροι αναψυχής ή και πολιτισμού για να προσελκύσουν κόσμο.

Αυτές είναι οι τρεις δράσεις που μπορούν να γίνουν για να δώσουν ώθηση

  1. Να υπάρξει μια διεύρυνση στο ωράριο της λειτουργίας των μουσείων αλλά και τον αρχαιολογικών χώρων. Ακόμα θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για το εισιτήριο τους…να είναι μαζί με τα ΜΜΜ.
  2. Να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες για παροχή υπηρεσιών ώστε όποιος χρειάζεται μια πληροφορία να μπορεί να την μαθαίνει άμεσα. Ενώ θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα Social Media για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις μέσω του internet έχουν πάρει “φωτιά”.
  3. Θα πρέπει να φτιαχτεί ένα σύγχρονο και μεγάλο συνεδριακό κέντρο στην Αττική για την ανάπτυξη του τουρισμού. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένα μέρος Πολύκεντρο Αστικού Τουριστικού που θα είναι πρότυπο στην Αττική.