Πάρκα τσέπης

Τα τρία πάρκα τσέπης στην Αθήνα, που είναι σε Κυψέλη, Κολωνό και Παγκράτι και τα οποία γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, τώρα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, το Reuters εντόπισε αυτά τα τρία πάρκα τσέπης κάνοντας ένα εκτενές αφιέρωμα και μιλώντας για μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια αλλά τώρα έχουν μεταμορφωθεί σε οάσεις πρασίνου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα ο δήμος Αθηναίων προγραμματίζει και τη δημιουργία και νέων περισσότερων πρότυπων πάρκων έτσι ώστε να αναγεννηθούν χώροι που μέχρι τώρα είχαν αφεθεί στην τύχη τους.

 

Το Reuters φιλοξενεί και δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος σημειώνει πως με τα πάρκα τσέπης στόχος είναι η μείωση της θερμοκρασίας, η δημιουργία χώρων πρασίνου και η παροχή ποιότητας για τη ζωή μέσα στην πόλη.

Από το αφιέρωμα του πρακτορείου ειδήσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σιντριβάνια της πρωτεύουσας, τα οποία μετά από πολλά χρόνια επισκευάζονται, «συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα».