Αττική οδός διόδια

Αττική οδός διόδια : Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στο ποσό που πλήρωναν μέχρι πρότινος οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν τον γνωστό αυτοκινητόδρομο, με σκοπό να μεταβούν πιο γρήγορα και εύκολα στις περιοχές που επιθυμούσαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Κώστας Καραμανλής, τα διόδια θα είναι φθηνότερα κατά 0,30 ευρώ και αναμένεται να γίνει πραγματικότητα αυτή η αλλαγή όταν εκπνεύσει η τρέχουσα σύμβαση παραχώρηση της Αττικής Οδού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nick.galanopoulos (@bluenick01)

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην αναλογική χρέωση διοδίων που σχεδιάζεται, σε συνέντευξη του στο ΟPEN και πρόκειται για ένα μέτρο που θα εξυπηρετήσει όλους τους οδηγούς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τι είναι η αναλογική χρέωση 

Στην ουσία, οι οδηγοί θα χρεώνονται σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που κάνουν με το όχημα τους και θα πρέπει να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο εξοπλισμό έτσι ώστε να μπορούν να παιρνούν “ελεύθερα” από τα διόδια.

Ένας μηχανισμός θα καταγράφει τις πινακίδες του οχήματος καθώς μπαίνουν αλλά και όταν βγαίνουν από την Αττική Οδό και ανάλογα με τα χιλιόμετρα τους, θα πληρώνουν το αντίτιμο. Αναλογικά δηλαδή!

Το συγκεκριμένο έργο που αφορά στα ηλεκτρονικά διόδια, κοστολογείται στα 300 εκ.ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός το 2023 καθώς δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί το 2022.

Το συγκεκριμένο έργο δε αφορά μόνο την Αττική Οδό και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Τσέκαρε και αυτά :

Κιμ Γιονγκ Ουν : Νέα εμφάνιση με την κόρη του

Κακό μάτι : Πόσοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό