Αττική Οδός

Η Αττική Οδός και το φιάσκο με τους εγκλωβισμένους οδηγούς για ατελείωτες ώρες θα κληθεί να λογοδοτήσει τις επόμενες ημέρες μιας και έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, η οποία επίσης απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει τους πολίτες, εγκλωβίστηκαν μέσα στην Αττική Οδό περί τους 4.500 επιβάτες με 2.500 οχήματα.

Από το πρωί της Δευτέρας οπότε και άρχισε το κακό μέχρι και την Τρίτη είχαν απεγκλωβιστεί περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια της ημέρας οι απεγκλωβισμοί συνεχίστηκαν.

Για να αντιληφθεί κάποιος την ανοργανωσιά τόσο του κρατικού μηχανισμού όσο και της Αττικής Οδού, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ακόμα 500 οχήματα παρέμεναν εγκλωβισμένα.

Η οργή των πολιτών είναι αυτονόητη και απόλυτα φυσιολογική, αφού κανείς δεν έβρισκε έναν άνθρωπο από την Αττική Οδό ώστε να βοηθηθούν εκείνες τις δύσκολες ώρες που τους είχαν αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Σπουδαία ήταν η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που σε κάποιες περιπτώσεις κουβαλούσαν ακόμα και άτομα στην πλάτη τους, προκειμένου να τους βγάλουν από την Αττική Οδό.

Βέβαια σημαντική ήταν και η βοήθεια του ΕΚΑΒ, των εθελοντών του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος