Το αβοκάντο είναι ένας λιπαρός καρπός, ο οποίος περιέχει μονοακόρεστα λίπη και βιταμίνες, ενώ η υφή του είναι αρκετά κρεμώδης και αποτελείται από 73% νερό, 15% λίπος, 8,5% υδατάνθρακες (κυρίως ίνες) και 2% πρωτεΐνες.
Έχει συνδεθεί με πάρα πολλά οφέλη στην υγεία και μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους και σε σύγκριση με άλλα φρούτα η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη είναι πολύ λιγότερη.
Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία:
Φολάτη (B9)
Βιταμίνη Κ1
Κάλιο
Χαλκός
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Β6
Βιταμίνη C
Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία
Κάνει καλό στις καρδιακές παθήσεις: Για παράδειγμα η χοληστερόλη αίματος , τα τριγλυκερίδια, οι φλεγμονώδεις δείκτες και η αρτηριακή πίεση έχει συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις, που είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
Απώλεια βάρους: Παρ’ όλο που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, είναι καλό να τα καταναλώνει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος. Ο λόγος είναι ότι κάνει τους ανθρώπους πιο πλήρεις και μειώνει την επιθυμία φαγητού για πολλές ώρες.
Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας: Τα ασαπωνοποιημένα αβοκάντο και σόγια είναι συμπληρώματα από έλαιο αβοκάντο (33%) και σογιέλαιο (66%), τα οποία χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τα συμπτώματα την αρθρίτιδας ειδικά του γόνατος και του ισχίου.
Τσέκαρε και αυτά:
Άννα Πολτζόγλου: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Instagram και το Fame Story
Σκυλί νιώθει προδομένο και το δείχνει στην οικογένειά του