Η AXDW έρχεται από 7 έως 11 Νοεμβρίου και είναι έτοιμη να υποδεχτεί καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές, επιτυχημένα ελληνικά fashion brands και ανερχόμενους νέους σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις για την επόμενη σεζόν. Μέσα σε πέντε ημέρες θα πραγματοποιηθούν συνολικά 37 shows, γεμίζοντας το κέντρο της πόλης στυλ, λάμψη και πολλές εκπλήξεις!

Το Ζάππειο Μέγαρο θα είναι ο κεντρικός χώρος διεξαγωγής των επιδείξεων ενώ κάποια shows θα πραγματοποιηθούν σε πολύ ξεχωριστές τοποθεσίες της Αθήνας. Για πρώτη φορά οι επιδείξεις μόδας θα συνεχίζουν μέχρι αργά το βράδυ με late night shows που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις!

Οι επιδείξεις ξεκινούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο Περιστύλιο του Ζαππείου με τους απόφοιτους της σχολής Fashion Workshop να παρουσιάζουν τις νέες τους συλλογές ενώ η Όλγα Καραβερβέρη λίγο αργότερα θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στη Νέα Υόρκη με τη νέα της συλλογή. Οι μοναδικές δημιουργίες των Kathy Heyndels & Giannetos Handmade θα δώσουν λάμψη για πρώτη φορά στο Περιστύλιο του Ζαππείου και λίγο αργότερα ο Δημήτρης Ορδουλίδης ολοκληρώνει την 1η μέρα με ξεχωριστές γυναικείες και ανδρικές δημιουργίες.

H 2η μέρα της AXDW είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές με 12 ταλαντούχους δημιουργούς να παρουσιάζουν τις συλλογές τους και να διαγωνίζονται στα New Designers Awards by 1664 Blanc διεκδικώντας σημαντικά βραβεία. Η 1664 Blanc από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία για ακόμα μία σεζόν στηρίζει τους νέους σχεδιαστές μόδας και το θεσμό των New Designers Awards προσκαλώντας τους να σχεδιάσουν μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη Γαλλική Ριβιέρα!

Για πρώτη φορά η Υβόννη Μπόσνιακ συμμετέχει στη διοργάνωση με ένα ξεχωριστό show στο Περιστύλιο του Ζαππείου και ο Πάρης Βαλταδώρος θα φέρει έναν κυκλαδίτικο αέρα με τη νέα του κολεξιόν. Ακόμη, από την Κύπρο έρχονται η Αφροδίτη Χερά και η Λουκία Κυριάκου με τις νέες τους ξεχωριστές δημιουργίες αλλά και το brand ΤYS Touch Your Soul έρχεται από την Ινδία με περίτεχνα και χειροποίητα φουλάρια. Ο Βασίλης Ζούλιας θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη capsule συλλογή μαζί με τα εντυπωσιακά κοσμήματα Pericles Kondylatos σε ένα late night show, το βράδυ του Σαββάτου στον εντυπωσιακό χώρο της Πειραιώς 260, σ’ ένα απόλυτα βιομηχανικό σκηνικό.

Οι MIRO επιφυλάσσουν ένα ακόμα avant garde show στη Σχολή Καλών Τεχνών την Κυριακή το βράδυ και οι επιδείξεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου με το μοναδικό show Parthenis με ένα special μουσικό performance που θα ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους στο συναυλικό χώρο Fuzz.

Το διεθνές ενδιαφέρον για τη διοργάνωση,  είναι και γι’ αυτή τη σεζόν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς εκπρόσωποι από διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η βρετανική Vogue, το deuxmag του Conde Nast από τη Νέα Υόρκη, το Cosmopolitan Ιταλίας, το Palace Scope από το Παρίσι αλλά και buyers από διάφορες χώρες θα επισκεφθούν την Athens Xclusive Designers Week για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές δημιουργίες.

Στα Xclusive Elements συμμετέχουν αυτή τη σεζόν μια πληθώρα από brands κοσμημάτων και αξεσουάρ περισσότερα από ποτέ. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να αποκτήσουν τις δημιουργίες από τις νέες συλλογές των: 2k10, Antonio Boggati, Apoxylo, Calliope Psoma, Debbie Tzima Design, Eleni Karepidou, Eleni Tsaprali, ET Collection, Fgtonsilk, Kaleido Jewelry και The Briteline.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης θα διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου Fashion Design Project όπου οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, διαγωνίζονται για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία.

Αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται σε μία πολύ ευαίσθητη και συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για τον κόσμο της μόδας, λίγες μέρες μετά το χαμό της σπουδαίας Ελληνίδας σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη.  Μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για το τεράστιο ταλέντο της και τη συμβολή της στην ανάδειξη της ελληνικής μόδας παγκοσμίως δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει ένα κομμάτι της AXDW αυτής της σεζόν.

Την AXDW στηρίζει για ακόμα μια χρονιά ως Gold Sponsor η Rene Furterer με τα μοναδικά τελετουργικά μαλλιών της μάρκας ενώ ο Nescafé Gold θα δώσει μια χρυσή πινελιά στην εβδομάδα μόδας με υπέροχα χαρμάνια καφέ που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες του Ζαππείου.

Η Ιmperial Τobacco συμμετέχει στην Εβδομάδα Μόδας λανσάροντας το νέο σύστημα ατμίσματος MyBlu. Η εταιρία DUST+CREAM είναι αποκλειστικός χορηγός προϊόντων Make-Up της ελληνικής εβδομάδας μόδας.

Πρόγραμμα 26ης Athens Xclusive Designers Week

Πέμπτη 7/11

15:30 Fashion Workshop

18:00 Paris Laliotis

19:00 Desmira by Miraraki

20:00 Olga Karaververis

21:00 Kathy Heyndels & Giannetos Handmade

22:00 Dimitrios Ordoulidis

Παρασκευή 8/11

15:00 Avioti Fashion ED

16:00 Akto Art & Design College

17:00 Cut-Sew-Create

17:30 Panagiota Kalos Lavish/ Manto Mastrokalou/ Dantee

18:30 Marfl/Ip_Suit/Alex Taratynova/Christangelos

19:30 Min&Max/SL by Leonidas Giannopoulos/My Way/Yiorgos Michoudis

20:30 Athens Fashion Club

21:30 New Designers Week by 1664 Blanc

Σάββατο 9/11

18:00 Nikos-Takis

19:00 Afroditi Hera

20:00 Hunter

21:00 Tassos Mitropoulos

22:00 Mya

23:30 Vassilis Zoulias Ft. Pericles Kondylatos

Κυριακή 10/11

16:00 The Mannequin Collection

16:30 TYS Touch Your Soul

17:00 Passager by Nadia Chalimou

18:00 Valtadoros

19:00 Yvonne Bosnjak Athens

20:00 Loukia Kyriakou

21:00 MI-RO

Δευτέρα 11/11

20:30 Parthenis