AXDW

AXDW: Το Ζάππειο Μέγαρο για μια ακόμα ημέρα υποδέχτηκε τις μοναδικές δημιουργίες των σχεδιαστών και γέμισε με λαμπερές εμφανίσεις και εντυπωσιακά shows.

Οι επιδείξεις ξεκίνησαν με τη νέα συλλογή του brand The Mαnnequin Collection, “Girly Geometry”, που συνδυάζει τα έντονα γεωμετρικά πατρόν που χαρακτηρίζουν το brand με πιο girly και αέρινα στοιχεία. Γυαλιστερά υφάσματα και ανάλαφρα τούλια σε αποχρώσεις του μαύρου, λευκού και του γκρι αλλά και παστέλ χρώματα ήταν κυρίαρχα στις περισσότερες δημιουργίες της νέας συλλογής. Ακολούθησε η επίδειξη του brand TYS Τouch Your Soul που ήρθε από την Ινδία με τις ξεχωριστές δημιουργίες από χειροποίητα φουλάρια και πασμίνες. Μοναδικά σχέδια και κεντήματα με ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε σκούρες κυρίως αποχρώσεις κατέκλυσαν την πασαρέλα.

Βελούδινα μακριά φορέματα, συνδυασμός πούλιας με δέρμα και εντυπωσιακά μανίκια από οργάντζα δημιούργησαν τις πιο ροκ εμφανίσεις στο fashion show Passager by Nadia Chalimou. Δερμάτινα κρόσσια σε πολλά looks, πανωφόρια με animal print και πλισέ λεπτομέρειες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας της συλλογής. Ακολούθησε η επίδειξη Valtadoros φέρνοντας έναν κυκλαδίτικο αέρα με τη νέα του συλλογή “Cycladic Sunset”. Η αντίθεση του λευκού και του μπλε στις δημιουργίες του αντιπροσωπεύουν τον θαλάσσιο ορίζοντα ενός καλοκαιριού στις Κυκλάδες. Mίνιμαλ γραμμές, oversized ζώνες και καπέλα καθώς και χρυσές λεπτομέρειες ανέδειξαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Πέρα από το κλασικό μαύρο και το λευκό, από την επίδειξη δεν έλειψαν τα έντονα χρώματα σε κάποιες από τις δημιουργίες του, τα βολάν αλλά και τα μανίκια με όγκο. Guest εμφάνιση στο show έκανε και η ηθοποιός Μαρία Λεκάκη.

Λίγο αργότερα η Υβόννη Μπόσνιακ πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίδειξη μόδας με ένα καθηλωτικό show. Το Περιστύλιο του Ζαππείου φωτίστηκε όπως ποτέ ξανά σε μια επιβλητική ατμόσφαιρα ενώ η μουσική υπόκρουση δημιουργούσε ιδιαίτερο αίσθημα προσμονής στους παρευρισκόμενους. Μια επίδειξη γεμάτη black & white looks σε αυστηρές γραμμές με τα ανδρόγυνα στοιχεία να πρωταγωνιστούν στις μοναδικές tailored δημιουργίες της και τα καπέλα να ολοκληρώνουν τις πιο chic εμφανίσεις.

Η Loukia kyriakou παρουσίασε τη νέα της συλλογή “Revival” γέμιζοντας  με αέρινες δημιουργίες την πασαρέλα. Μια άκρως θηλυκή κολεξιόν με έντονα στοιχεία, ιδιαίτερες δαντέλες και απαλά χρώματα. Το σατέν κυριάρχησε σε πολλές δημιουργίες της ενώ από την επίδειξη δεν έλειψαν και τα εντυπωσιακά νυφικά. Guest εμφάνιση στην πασαρέλα έκανε η Κατερίνα Στικούδη με δημιουργία της σχεδιάστριας.

Η 4η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια ακόμα μοναδική επίδειξη από τους MIRO που παρουσίασαν τη νέα συλλογή με τίτλο “Passage of Time” στη Σχολή Καλών Τεχνών. Eβαζέ διακυμάνσεις εμπνευσμένες από πορτρέτα του Boldini, glam rock tailoring και το παιχνίδι της θηλυκότητας με ανδροπεπή στοιχεία είναι η κύρια σύνθεση της νέας κολεξιόν του αγαπημένου σχεδιαστικού διδύμου. Ρετρό πολυτελή μπροκάρ συνυπάρχουν με βαμβακερά πουκάμισα με club γιακάδες αλλά και αχνές μουσελίνες και κεντημένες δαντέλες με τραχιά tweed. Μεγάλος χορηγός της επίδειξης ήταν ο Nescafé Gold, δίνοντας μία χρυσή πινελιά «στις στιγμές που αξίζουν», με το εκλεκτό του χαρμάνι, το οποίο οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Την 4η ημέρα της AXDW τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι και σημαντικές προσωπικότητες: Αντώνης Ρέμος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Λάκης Γαβαλάς, Ρούλα Ρέβη, Αποστόλης Τότσικας, Χριστίνα Μπόμπα, Πέτρος Κωστόπουλος, Μαρίνα Βερνίκου, Μελίνα Ασλανίδου, Τάμτα, Ήβη Αδάμου, Demy, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δέσποινα Βανδή, Τόνια Σωτηροπούλου, Κάτια Ζυγούλη, Σίσσυ Φειδά, Ελένη Πετρουλάκη, Ραμόνα Βλαντή, Βίκυ Κουλιανού, Σούλα Λιάκου, Κατερίνα Καινούριου, Χριστίνα Παπά, Νίκος Γεωργιάδης, Σούλα Μαρινάκη, Στέλιος Κουδουνάρης, Ράνα Ζέιν, Κωνσταντίνος Κουκάς, Χάλα Χούρι, Ρόη Αποστολοπούλου, Λεωνίδας Ζησιάδης, Ειρήνη Νικολοπουλου, Ρεγγίνα Κουρή, Δέσποινα Μοιραράκη, Σάσα Σταμάτη, Κατρίνα Τσάνταλη, Ελεονώρα Μελετη, Φλορίντα Πετρουτσέλι κ.α

Το μακιγιάζ των επιδείξεων επιμελείται ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage, ενώ τα υπέροχα χτενίσματα δημιουργούνται με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer. Η εταιρία DUST+CREAM είναι αποκλειστικός χορηγός προϊόντων Make-Up της ελληνικής Eβδομάδας Mόδας.

Οι επισκέπτες του Ζαππείου είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υπέροχα χαρμάνια του Nescafé Gold, που πλημύρισαν το χώρο με το υπέροχο άρωμα τους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τη φρουτώδη γαλλική μπύρα 1664 Blanc αλλά και να γνωρίσουν και το νέο σύστημα ατμίσματος MyBlu της Ιmperial Τobacco. Platinum sponsor της AXDW αυτής της σεζόν είναι η Z Empire Global.

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW στο Ζάππειο Μέγαρο είχαν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των: 2k10, Antonio Boggati, Apoxylo, Calliope Psoma, Debbie Tzima Design, Eleni Karepidou, Eleni Tsaprali, ET Collection, Fgtonsilk, Kaleido Jewelry και The Briteline.