AXDW

AXDW:Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα της 26ης Athens Xclusive Designers Week στο Ζάππειο Μέγαρο με την παρουσίαση των νέων συλλογών Ελλήνων σχεδιαστών και αγαπημένων fashion brands αλλά και με πολλές εντυπωσιακές παρουσίες που παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας μόδας.

Οι επιδείξεις ξεκίνησαν με τους απόφοιτους της σχολής Fashion Workshop της Bίκυς Καγιά που παρουσίασαν τις ευφάνταστες δημιουργίες τους το μεσημέρι της Πέμπτης στο Περιστύλιο του Ζαππείου σ’ ένα show γεμάτο μόδα και στυλ! Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν 130 looks με πρωτότυπα σχέδια, μοτίβα και prints.

Ακολούθησε το fashion show Paris Laliotis με τη νέα του συλλογή «Lαbyrinth» εμπνευσμένη από την αρχαία Κρήτη. Γεωμετρικά μοτίβα, περίτεχνα σχέδια και πληθωρικοί όγκοι κατέκλυσαν την πασαρέλα με τα εκκεντρικά headpieces να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η Δέσποινα Μοιραράκη συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με τη νέα της χειμερινή συλλογή Desmira by Miraraki με πολύχρωμα βελούδα συνδυασμένα με δαντέλες και ολομέταξα υφάσματα. Στην πασαρέλα είδαμε και κιμονό με devore βελούδο, ξεχωριστά βραδινά outfits με πολύχρωμες παγιέτες ενώ δεν έλειψαν και οι ολόσωμες φόρμες.

Λίγο αργότερα η Olga Karaververis ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στη μαγική Νέα Υόρκη με μια συλλογή εμπνευσμένη από τη μητροπολιτικη της αύρα και ένα special live performance από τον ταλαντούχο Αντώνη Δόμινο σε μια μοναδική εμφάνιση. Τα maxi και midi φορέματα, τα βελούδινα σακάκια, οι παγιέτες και τα βολάν είναι κυρίαρχα στοιχεία της νέας της συλλογής. Οι χρυσές λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη στην επίδειξη.

Το βράδυ το Περιστύλιο του Ζαππείου γέμισε με τις λαμπερές δημιουργίες των Kathy Heyndels & Giannetos Handmade. Στη νέα συλλογή “Delusion” του οίκου Kathy Heyndels τολμηρά tops συνδυάζονται με ψηλόμεσα παντελόνια και συναντούν σακάκια και δερμάτινα jackets για μοναδικά all-day looks. Οι τονισμένοι ώμοι, τα διαφορετικά μανίκια και το layering υφασμάτων και υλικών είναι πρωταγωνιστές στις νέες βραδινές δημιουργίες του οίκου. Την πρώτη του εμφάνιση έκανε και το brand “Marios Togos” με μια capsule συλλογή όπου το streetwear αποκτά μια luxury υπόσταση με unisex δημιουργίες. Τα μοναδικά looks ολοκλήρωσαν τα αθλητικά παπούτσια Skechers. Ο οίκος Giannetos Handmade σ’ ένα εντυπωσιακό show παρουσίασε τη νέα συλλογή FW 19/20 με τίτλο “The Cashmere” με ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής. Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν και παλτό σε σκούρες κυρίως αποχρώσεις αλλά και βελούδινα σακάκια. Guest εμφάνιση στο show έκανε ο Σάκης Τανιμανίδης φορώντας δημιουργία του σχεδιαστή.

Η πρώτη ημέρα της AXDW ολοκληρώθηκε με την επίδειξη Dimitrios Ordoulidis με μια συλλογή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «broken elegance» καθώς είδαμε  ανδρικές και γυναικείες δημιουργίες σε κλασικές γραμμές με ιδιαίτερα κοψίματα ενώ η sport διάθεση ήταν εμφανής. Υφάσματα αδιάβροχα, brocade και denim κυριάρχησαν στα περισσότερα looks ενώ στη χρωματική παλέτα πρωταγωνιστές ήταν το χακί, το γκρι, το μαύρο, το λευκό, και το κίτρινο.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη ημέρα της AXDW: Ηλίας Κρασσάς, Λάκης Γαβαλάς, Μιχάλης Ζαμπίδης, Αννίτα Ναθαναήλ, Μάντα Παπαδάκου, Κατερίνα Γκαγκάκη, Έλενα Βρεττού, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Σούλα Λιάκου, Άντζυ Ανδριτσοπούλου, Τάσος Μητρόπουλος, Χάλα Χούρι, Κατερίνα Δαλάκα, Δήμητρης Φιντιρίκος, Σίσσυ Φειδά, Γιώργος Ανδρίτσος, Ζενεβιέβ Μαζαρί κ.α

Το μακιγιάζ των επιδείξεων επιμελείται ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage, ενώ τα υπέροχα χτενίσματα δημιουργούνται με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer. Η εταιρία DUST+CREAM είναι αποκλειστικός χορηγός προϊόντων Make-Up της ελληνικής Eβδομάδας  Mόδας.

Οι επισκέπτες της AXDW έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υπέροχα χαρμάνια του Nescafé Gold που δίνει μια χρυσή πινελιά στην Εβδομάδα Μόδας και τη φρουτώδη γαλλική μπύρα 1664 Blanc ενώ μπορούν να γνωρίσουν το νέο σύστημα ατμίσματος MyBlu της Ιmperial Τobacco.

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των: 2k10, Antonio Boggati, Apoxylo, Calliope Psoma, Debbie Tzima Design, Eleni Karepidou, Eleni Tsaprali, ET Collection, Fgtonsilk, Kaleido Jewelry και The Briteline.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός Fashion Design Project όπου οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σπουδών και με βάση μόνο το ταλέντο τους μπορούν να ετοιμάσουν σχέδιο εντός μιας ώρας διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα επόμενα New Designers Awards.