Αυχενικό σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα κι αν δεν το ξέρουν, κάτι που κυριολεκτικά μπορεί να προκαλεί δυσλειτουργίες στην ίδια μας τη ζωή.

Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί στην ήπια μορφή του να έχει ήπια συμπτώματα που ενίοτε απλά μας ενοχλεί και μας προκαλεί μερικά προβλήματα, αλλά υπάρχουν και οι πιο βαριές περιπτώσεις και τότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ποια είναι αυτά τα συμπτώματα όμως σε αυτό το σύνδρομο που πρέπει να μας κάνουν προσεχτικούς.

Όταν ο πόνος στον αυχένα έχει άμεση αντανάκλαση στα χέρια και τα νιώθετε να μουδιάζουν ή σαν να καίνε τότε πρέπει να το προσέξετε.

Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να έχει και νευρολογικές επιπτώσεις, όπως δυσκολία στο περπάτημα, διαταραχές ακόμα και στην ούρηση, μία αδυναμία στα χέρια, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξουν και σεξουαλικά προβλήματα.

Βασικό σύμπτωμα για το αυχενικό σύνδρομο είναι οι σοβαροί πονοκέφαλοι, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνδέονται με εμπύρετες καταστάσεις, αλλά και τάσεις προς εμετό.

Κάποιες φορές δεν αποκλείεται να δούμε και ορισμένα εξανθήματα στο σώμα μας ή να έχουμε μία έντονη ευαισθησία στο φως.

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις αυτό το σύνδρομο δεν αποκλείεται να προκαλέσει εφίδρωση ή πόνους στο στήθος ή ακόμα και ταχυπαλμία.

Ένας γιατρός για να κάνει διάγνωση μπορεί να λάβει το ιστορικό του ασθενούς και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να το καταλάβει από εκεί. Ωστόσο μπορεί να ζητηθεί να γίνουν κάποιες εξετάσεις, όπως μία ακτινογραφία ή μία μαγνητική τομογραφία ή ακόμα και ένα σπινθηρογράφημα των οστών.

Τσέκαρε κι αυτό:

Καρκίνος Μάιος: Οι προβλέψεις για τον Μάιο του 2022