Μια από τις πιο γνωστές τεχνικές στον κόσμο της γαστρονομίας είναι το αυγό ποσέ και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να το δημιουργήσουν όταν θέλουν να κάνουν ένα luxury brunch.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ, Πολ Φόστερ, ο οποίος είναι ο head chef του Salt – εστιατόριο στο Στάνφορντ – ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok όπου δείχνει στον κόσμο πως να κάνει σωστά την τεχνική για να μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε το συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής ενός αυγού.
Ο σεφ δείχνει στο βίντεο του πως το αυγό ποσέ δημιουργείται και απλά γεμίζει μια κατσαρόλα με νερό και προσθέτει λίγο αλάτι! Δε βάζει καθόλου ξύδι κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με όλα ξέραμε τώρα!
@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d’un autre été, l’après-midi – Yann Tiersen
“Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ. Ξέρω ότι είναι νέμεσις για πολλούς ανθρώπους. Μια κατσαρόλα με νερό. Μην προσθέτετε ξίδι. Ό,τι και να σας πούνε οι άλλοι, δεν το χρειάζεστε. Μια πρέζα αλάτι, ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο αυγό -σε θερμοκρασία δωματίου- και το ρίχνετε μέσα στο νερό με ένα σουρωτήρι για να μη φύγουν τα υδαρή κομμάτια του ασπραδιού”, είπε ο 40χρονος σεφ.
Τσέκαρε και αυτά: