Κάλεσε στι γραμμή βοήθειας και θα βρεις τη στήριξη που χρειάζεσαι!

Η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη η οποία αφορά τις ανήθικες πράξεις που ασκήθηκαν πάνω της κατά τη διάρκεια της αθλητικής της καριέρας και για μια ακόμη φορά αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να μιλάμε για όλα όσα μας συμβαίνουν!

Η υφυπουργός, κ. Μαρία Συρεγγέλα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της, δηλώνει με ανακοίνωση της:

ad

«Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου συγκλόνισε μιλώντας δημόσια, με δύναμη και θάρρος, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, στην διαδικτυακή Ημερίδα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι», μία πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό». Με την συγκλονιστική αυτή ομιλία της η προσφορά της Σοφίας προς το κοινωνικό σύνολο και προς όλες τις γυναίκες έχει μεγαλύτερη αξία ακόμα και από τα 10 μετάλλια με τα οποία τίμησε την Ελλάδα. Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της, και να μιλήσουν.

Όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών –τα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, οι 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμες να υποστηρίξουν γυναίκες- θύματα βίας».