Αυτοκίνητο: Τον χειμώνα η οδήγηση πρέπει να είναι πιο προσεχτική…Το χιόνι, ο πάγος και η βροχή είναι φαινόμενα πως μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα ατύχημα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Ράλι WRC2 την χρονιά 2018, Jan Kopecky μας δίνει συμβουλές και μας αποκαλύπτει πως πρέπει να οδηγούμε τον χειμώνα κάτω από αυτές τις συνθήκες που είπαμε πιο πάνω.

Ο οδηγός της Skoda μας αναφέρει ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τιμόνι, να κρατάμε τις αποστάσεις από τα οχήματα αλλά και να πηγαίνουμε με την σωστή ταχύτητα.

Θα πρέπει να βλέπουμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που θέλουμε να πάμε. Προσοχή! Όταν χιονίζει θα πρέπει να καθαρίσετε πλήρως το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσετε. Αυτό για να έχετε την πλήρη ορατότητα!

Τα βλέπετε τα ελαστικά σας μήπως χρειάζονται αλλαγή ή αέρα. Και φυσικά τους μήνες που χιονίζει να έχετε μαζί σας τις αλυσίδες. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τοποθετούνται!

Τέλος αναφέρει ότι τον χειμώνα υπάρχουν παγίδες και θα πρέπει ο οδηγός να είναι συγκεντρωμένος ώστε να τις αντιμετωπίσει.

Όταν υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία και πάτε σε πιο σκούρα σημεία πάνω στο δρόμο…ή αν γυαλίζει, λογικά είναι πάγος και θα πρέπει να αφήσετε το γκάζι.

Όταν ρίχνουν αλάτι στο δρόμο το χιόνι μετατρέπεται σε νερό…Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γλιστρήσει πιο εύκολα ένα όχημα.

Οπότε να οδηγείτε με ασφάλεια!