Αυτοκίνητο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών διότι δε θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, θέλουν να γλιτώσουν τα έξοδα και άλλα πολλά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Ακόμη και αν είναι ακινητοποιημένο το όχημα σου, θα πρέπει να το τσεκάρεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι μπορεί να κληθείς να το μετακινήσεις κάποια στιγμή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρώτη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος είναι πως κάθε 2-3 εβδομάδας να μετακινείται για λίγη ώρα το όχημα για να μπορεί να παραμείνει σε καλή κατάσταση.

Η δεύτερη συμβουλή αφορά στην καθαριότητα τυ οχήματος! Δεν πρέπει να ξεχνάμε τροφές μέσα σε αυτό και αν το εξωτερικό του βάλλεται από “δυνάμεις” της φύσης όπως είναι οι κουτσουλιές τότε θα πρέπει να τις καθαρίζουμε για να μην προκληθεί διάβρωση στο χρώμα.

Η πίεση των ελαστικών είναι η τρίτη συμβολή καθώς κάποιο λάστιχο μπορεί να χάνει αέρα στο αυτοκίνητο μας και να μην μπορούμε να το μετακινήσουμε όταν επιλέξουμε.

Μην ξεχνάς πως ένα όχημα έχει ανάγκες ακόμη και όταν δεν κινείται και αν έχεις καταθέσει πινακίδες θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος και όχι στο δρόμο, γιατί μπορεί να το “μάζεψει” ο δήμος που μένεις.

Tσέκαρε και αυτά: