Αυτοκίνητο

Ο παγωμένος καιρός μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο αυτοκίνητο σου αν δεν είσαι προσεκτικός και αν δεν κάνεις κάποια πράγματα έτσι ώστε να το προστατέψεις από τα χιόνια και τον πάγο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα χιόνια και το κρύο δε βοηθούν το όχημα μας να είναι σε κλήρωση κατάσταση και πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να φροντίζουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα.

Οι τρεις συμβουλές που πρέπει να τσεκάρεις :

  • Σηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες 

Οι υαλοκαθαριστήρες σου πρέπει να είναι σηκωμένοι όταν το όχημα σου είναι παρκαρισμένο και ξέρεις πως πρόκειται να χιονίσει στο μέρος στο οποίο βρίσκεσαι! Με αυτόν τον τρόπο δε θα κολλήσουν στο παρμπρίζ και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

  • Παγωμένη πόρτα οδηγού 

Η πόρτα του οδηγού μπορεί να κολλήσει αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε μια τέτοια συνθήκη. Αν βλέπεις πως η πόρτα δεν ανοίγει θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Μην προσπαθείς με βία να την ανοίξεις γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ζημιές στις τσιμούχες. Προσπάθησε να μπεις στο όχημα σου από κάποια άλλη πόρτα, βάλε τη μηχανή μπροστά και άνοιξε το air condition έτσι ώστε να ζεσταθεί ο χώρος. Μετα από λίγη ώρα θα είναι όλα κομπλέ.

  • Εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να έχεις εξοπλίσει το αυτοκίνητο σου με όλα τα εξαρτήματα που είναι ιδανικά για να ανταπεξέλθεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κάλυμμα αυτοκινήτου, αντιψυκτικό-αντιθερμικό, αλυσίδες, φακός και καλώδια για μπαταρίας είναι κάποια από τα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στο πορτ μπαγκάζ.

Τσέκαρε και αυτά: