Αυτοπεποίθηση

Αυτοπεποίθηση: Συνεπής στο ραντεβού μας συνεχίζουμε την εξερεύνηση του κόσμου της  Αυτοπεποίθησης εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αυξήσει  ή να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και τι γίνεται στην περίπτωση που απλά αποφασίσει να μην ασχοληθεί.

Θα αναφερθούμε σε πολύ απλούς, εφικτούς και καθημερινούς τρόπους που θα συμβάλουν στην επαναξιολόγηση και ταυτόχρονα ενδυνάμωση της προσωπικής μας αξίας , της       αυτό-εικόνας μας και της αυτ-αγάπης μας. Γιατί Αυτό-πεποίθηση σημαίνει η πεποίθηση που έχουμε για την ύπαρξη μας, η αξία που της δίνουμε, η εικόνα που έχουμε πλάσει για τον εαυτό μας και τέλος η αγάπη που του προσφέρουμε.

  • Τολμήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα ή κάτι από τις καθημερινές σας δραστηριότητες με διαφορετικό τρόπο… Π.χ. αποφασίστε ότι σήμερα θα αφιερώσετε ½ ώρα από τις 24 ώρες της ημέρας για τον εαυτό σας διαβάζοντας ένα βιβλίο ή αποφασίστε να αντιμετωπίσετε τον συνάδελφο που σας εκνευρίζει καθημερινά  με διάθεση να συνεργαστείτε… Δοκιμάστε τον εαυτό σας ωθώντας τον σε διαφορετική κατεύθυνση και θα σας εκπλήξει.
  • Αποφασίστε ότι για κάθε άβολη κατάσταση που βιώνετε υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί.  Άλλωστε τίποτα δεν είναι μόνιμο…ούτε καν τα προβλήματά μας… Υπό το πρίσμα αυτό θα δώσετε την  δυνατότητα στον εαυτό σας να πάρετε το μήνυμα και να το επεξεργαστείτε.
  • Σταματήστε να δίνετε προσοχή σε ότι λένε «όλοι» οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν. Οτιδήποτε ακούγεται τρελό ή περίεργο σε αυτούς μπορεί να είναι το πιο λογικό για εσάς. Οι άνθρωποι εισπράττουν, αποκωδικοποιούν και φιλτράρουν τις πληροφορίες βάσει των δικών τους βιωμάτων, πεποιθήσεων και αποφάσεων που έχουν πάρει για την ίδια τους τη ζωή, για τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν είναι ανάγκη να ταυτίζεστε.
  • Σε περιόδους που νιώθετε απογοήτευση  ή χαμηλή αυτοπεποίθηση πάρτε τηλέφωνο ένα άτομο που αγαπάτε και σας αγαπά, που εμπιστεύεστε, που μπορεί να σας ακούσει και να αφουγκραστεί τον προβληματισμό σας. Εξωτερικεύστε την σκέψη σας,  ηρεμήστε, γελάστε και προγραμματίστε την επόμενη κίνηση σας. Σημαντικό είναι το άτομο που θα επιλέξετε να χαρακτηρίζεται από αισιόδοξη σκέψη και στάση ζωής, καλοπροαίρετα αισθήματα και διάθεση να σας βοηθήσει να βγείτε από την κατάσταση.
  • Σταματήστε να ακούτε και να ακολουθείτε αυτό που λέει το μικρό «ανθρωπάριο» που έχει φωλιάσει μέσα στο μυαλό σας και ονομάζουμε «Σαμποτέρ»… Μπορεί να είναι μικρό αλλά η επιρροή του τεράστια… Ρόλος του είναι να σας εμποδίζει από το να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο ή να σας υπενθυμίζει ότι δεν είστε αρκετοί για αυτά που ονειρεύεστε και επιθυμείτε.  Μα χωρίς ρίσκο υπάρχει ζωή?…
  • Βρείτε φίλους που έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και έχοντας νιώσει   πως είναι να μην έχεις αυτοπεποίθηση πάλεψαν, έψαξαν , επέμειναν και κατάφεραν να την αποκτήσουν και να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται!!!! Μοιραστείτε την εμπειρία, την πορεία προς την έξοδο από το αδιέξοδο και την χαρά της επιτυχίας.
  • Κάντε για λίγες ημέρες αποτοξίνωση από το δίκτυο κοινωνικής ενημέρωσης…FB…Instagram…κλπ … Μην παίρνετε δεδομένο ότι όλα αυτά που δημοσιεύονται είναι αληθή, αληθινές φωτογραφίες, αληθινές μαρτυρίες και αληθινές προσεγγίσεις. Αποφύγετε την σύγκριση της εμφάνισής σας ή της διάθεσής ή της προσωρινής κατάστασής σας με ότι βλέπετε.
  • Αναζητήστε ένα χόμπι που σας χαροποιεί και σας δίνει χαρά!!! Η χαρά και το γέλιο είναι θεμελιώδη συστατικά της ψυχολογίας μας και άρα του τρόπου που  αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.
  • Ανακαλέστε στην μνήμη σας επιτεύγματα από το  παρελθόν σας και δώστε τους την ανάλογη αξία. Μην επικεντρώνεστε μόνο σε αυτά που Δεν καταφέρατε.
  • Αγαπήστε τον εαυτό σας, αγκαλιάστε τον, επαινέστε τον για την προσφορά του όλα τα χρόνια που συνυπάρχετε και υποσχεθείτε του ένα υπέροχο Σήμερα και ένα ακόμη πιο υπέροχο Αύριο… Γιατί το αξίζει!!! 

Τέλος αναρωτηθείτε…

  • Πως θα είναι η ζωή μου σε 5 χρόνια αν δεν αποκτήσω αυτοπεποίθηση?
  • Πως δεν θα είναι η ζωή μου σε 5 χρόνια αν αποκτήσω αυτοπεποίθηση?
  • Πως δεν θα είναι η ζωή μου σε 5 χρόνια αν δεν αποκτήσω αυτοπεποίθηση?
  • Πως θα είναι η ζωή μου σε 5 χρόνια αν αποκτήσω αυτοπεποίθηση?
  • Τι επιλογές θα βλέπω όταν αποκτήσω αυτοπεποίθηση?
  • Τι είδους ανθρώπους θα προσελκύω?

Συζητήστε με τον εαυτό σας!!! Αντιμετωπίστε τον με τόλμη και θάρρος!!! Είστε ο μοναδικός άνθρωπος που τον γνωρίζει τόσο καλά!!! Αποδεχθείτε την τωρινή πραγματικότητά σας με ειλικρίνεια και τιμιότητα  και τολμήστε να αλλάξετε δεδομένα που σας κάνουν να μην αισθάνεστε υπερήφανοι για εσάς!!! 

Η ζωή είναι ένα δώρο που δεν κοπιάσαμε καθόλου για να το αποκτήσουμε.  Αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να το «πετάμε» ανεκμετάλλευτο και ανεπεξέργαστο.  Είμαστε πολλά περισσότερα από ότι πιστεύουμε και αξίζει τον κόπο να τα ανακαλύψουμε!!!

Πέγκυ Μουζάκη

Πέγκυ Μουζάκη 
Nlp Life Coach, Nlp Global Trainer and Consultant  & Access Consciousness Bars Facilitator
FB Page Peggy Mouzaki Nlp Life Coach & Instagram peg.mouzaki & Skype peg.mouzaki
Τηλ. 6936904955