‘Έσπασε” τη σιωπή του ο creative director του οίκου Balenciaga, Demna Gvasalia, μετά το τεράστιο σκάνδαλο με τα BDSM αρκουδάκια και τα παιδιά που πόζαραν στην καμπάνια.

Μέσω ενός πόστ που ανάρτησε στη σελίδα που έχει στο Instagram και την οποία είχε “καθαρίσει” μετά από όσα έγιναν, και έγραψε τα εξής :

ad

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demna (@demna)

 

“Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά”.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής θέλησε μέσω του ποστ του να δείξει πως λυπάται πραγματικά για όλα όσα έχουν συμβεί :

“Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα”.

Μάλιστα, τόνισε πως θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις για να προστατευτούν τα παιδιά :

“Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τις εικόνες και η Balenciaga έχει εγγυηθεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα όχι μόνο για την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον αλλά και για την ανάληψη ευθύνης για την προστασία της παιδικής ευημερίας με κάθε τρόπο”. 

Τσέκαρε και αυτά :

Νέες ταινίες : Το trailer του “Guardians of the Galaxy Volume 3”

Ελένη Τοπαλούδη : Η τελευταία φωτογραφία