blackboxshow

Στις 21 και 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο InterContinental, η έκθεση «Black Box Audio Video Show» για όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στον ήχο και στην εικόνα, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να την καθιερώσουν ως μια διοργάνωση-θεσμό, συστήνοντας εκ νέου τα συστήματα ήχου και εικόνας υψηλών επιδόσεων σε ένα ευρύτερο κοινό.

Όπως ανέφεραν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο iδρυτής του BLACK BOX Audio Video Show, Θοδωρής Μπαφαλούκας και ο εμπορικός διευθυντής του BLACK BOX Audio Video Show, Ιωάννης Μήτσος, παρά τη σημαντική υποχώρηση που είχε υποστεί η αγορά των μαύρων ηλεκτρικών συσκευών τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και τη στροφή των καταναλωτών σε αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς, κάνοντας επιτακτική τη «γέννηση» μιας έκθεσης με αντικείμενο τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον ήχο και στην εικόνα, όπως το BLACK BOX Audio Video Show.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Στόχασις, ο κλάδος των λευκών & μαύρων ηλεκτρικών συσκευών παρουσίασε σημαντική κάμψη στα πρώτα χρόνια της κρίσης (2009-2013), η οποία μετριάστηκε την πενταετία 2013-2017.

Συγκεκριμένα, το 2017 η αγορά διαμορφώθηκε σε περίπου 2,3 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων το 1,2 εκατ. τεμάχια αφορούσαν λευκές συσκευές και 1,1 εκατ. τεμάχια συσκευές εικόνας και ήχου.

Κατά την περίοδο 2009-2017 η αγορά είχε υποστεί σημαντική υποχώρηση, με την αγορά να πετυχαίνει μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής (ΜΕΡΜ) της τάξεως του -6,5%, ενώ στα έτη 2017-2021 η αγορά κινείται με ΜΕΡΜ 4% σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων (τεμάχια).

Αναγνωρίζοντας τις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς στον χώρο της τεχνολογίας, το BLACK BOX Audio Video Show θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στο πλαίσιο της έκθεσης, σε 18 αίθουσες διάφορων διαστάσεων (από 24 έως και 135 τμ) για να ακούσουν, να δουν και να γνωρίσουν σημαντικές Hi-End εταιρείες ήχου, Hi Fi ηχοσυστήματα, τηλεοράσεις 8Κ, βιντεοπροβολείς τελευταίας τεχνολογίας, ακουστικά, βινύλια και gadgets με πολλές παράλληλες δράσεις, happenings και μουσικά δρώμενα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα κυκλοφορήσει και το πρώτο τεύχος του νέου Yellow Box Audio Video Magazine, ενός περιοδικού που θα έχει στη θεματολογία του παρουσιάσεις νέων προϊόντων ήχου, εικόνας, βιντεοπροβολείς, τεχνικές παρουσιάσεις και κριτική δίσκων μουσικής.

Το ωράριο έκθεσης θα είναι: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020: 10.00-21.00 και Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020: 10.00-20.00

Θα υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ και για τις 2 ημέρες της έκθεσης. Σημειώνεται ότι για κάθε εισιτήριο του Black Box Show θα προσφέρεται ένα ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού.