Bottega Veneta

Μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του ιταλικού οίκου μόδας, Bottega Veneta, ο Ντάνιελ Λι αποχωρεί.

«Ο Bottega Veneta και ο Ντάνιελ Λι ανακοινώνουν την κοινή απόφασή τους να τερματίσουν τη συνεργασία τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία τονίζεται ότι ο γεννημένος στο Μπράντφορντ της Αγγλίας σχεδιαστής μόδας «έφερε νέα ενέργεια στον οίκο και συνέβαλε σημαντικά στη νέα δυναμική που απολαμβάνει σήμερα ο Bottega Veneta».

Από την ένταξή του, το 2018, ο σχεδιαστής, ο οποίος μαθήτευσε υπό την καθοδήγηση της Φίμπι Φίλο στον Céline, μετέτρεψε το ιταλικό brand σε έναν υπερπαραγωγικό οίκο μόδας, αγαπημένο του κόσμου της τέχνης, των κύκλων της μόδας και των influencers.

Με επικεφαλής τον Ντάνιελ Λι από τον οίκο δημιουργήθηκαν αξεσουάρ, όπως τα Puddle Boots, Chain Pouches και τσάντες Cassette που αντιπροσώπευαν περίπου το 91% των πωλήσεων του brand. H θεαματικότερη όμως κίνηση του Ντάνιελ Λι ήταν που διέγραψε εντελώς τον Bottega Veneta από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό μάρκετινγκ για να αναδείξει τις συλλογές του μέσω μυστικών επιδείξεων μόδας και ψηφιακού περιοδικού.

«Ο χρόνος μου στον οίκο ήταν μια απίστευτη εμπειρία» ανέφερε «Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με μια εξαιρετική και ταλαντούχα ομάδα και είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία του οράματός μας».

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Kering, η μητρική εταιρεία του Bottega Veneta, ανέφερε αύξηση 55,1% στις παραγγελίες χονδρικής. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Bottega Veneta ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 8,5%.