Brunch Αθήνα

Brunch Αθήνα: Πήγαμε στο Acera στην Καλλιθέα, είδαμε και τώρα θα σου πω τις εντυπώσεις μας.

Ένα όμορφο κίνησα από το σπίτι μου για να βρω ένα φιλαράκι μου στην Καλλιθέα, ο οποίος μου είχε προτείνει να πάμε για brunch σε ένα μαγαζί και εννοείται πως συμφώνησα αφού είμαι λάτρης του συγκεκριμένου concept!

Μου είπε να βρεθούμε στο Acera, ένα μαγαζί στη Μαντζαγριωτάκη στο νούμερο 105, και έτσι βρέθηκα απέξω να περιμένω. Και επειδή με έστησε, είπε να πάω προς τα μέσα, να αράξω και να ξεκινήσω μόνη μου να πίνω καφέ και να γράψω κάποια πράγματα που ήθελα.

Με υποδέχτηκε μια πολύ όμορφη, ξανθιά κοπέλα η οποία ήταν ευγενέστατη και με έβαλε να καθίσω σε ένα τραπέζι. Δεν ήθελα να καθίσω έξω (όχι ότι είχε, αφού το μαγαζί ήταν packed, απλά στο αναφέρω). Αφού κάθισα ήρθε αμέσως η σερβιτόρα με το κλασικό και πατροπαράδοτο νεράκι και έκανα την παραγγελία μου ενώ παράλληλα μου άφησε και κατάλογο. (Brunch Αθήνα)

Παρατηρώντας το μαγαζί βλέπεις ωραίο κόσμο όλων των ηλικιών και το πράσινο χρώμα είναι αυτό που επικρατεί κατά βάση. Διαθέτει cozy feeling και το μπαρ που έχει δημιουργηθεί σου θυμίζει εκείνα τα παλιά μπαρ τύπου speakeasy.

Ήρθε ο καφές μου και μετά από κάμποσες γουλιές ήρθε και ο αργοπορημένος φίλος μου.Κάθισε και αμέσως του είπα να παραγγείλουμε brunch και πιο συγκεκριμένα αυτό που μου τράβηξε αμέσως το μάτι στον κατάλογο και λέγεται «Acera Breakfast» (νομίζω το λέω σωστά, αν όχι ας με συγχωρήσει ο ιδιοκτήτης). Στον κατάλογο έλεγα πως έχει λουκάνικα, pancakes, αυγά, μαρμελάδες, πραλίνες, μπέικον και άλλα πολλά και περίμενα πως και πώς να το δοκιμάσω.

Δεν άργησε καθόλου να καταφτάσει στο τραπέζι και μόλις το είδα εντυπωσιάστηκα καθώς είναι σε πολύ λογική τιμή (νομίζω 15 ευρώ είχε) και ήταν super! Όλα όσα περιείχε ο ξύλινος δίσκος ήταν νοστιμότατα, δεν περιείχαν τρελό αλάτι και δε θα μιλήσω για την πραλίνα και το bueno που έλιωνε πάνω στο panckake. A! Να σου πω σε αυτό το σημείο πως το μπέικον ήταν super και όχι από εκείνες τις κακόμοιρες μερίδες που βλέπεις αλλού.

Ήμασταν δυο άτομα και το καταβροχθίσαμε το platter, αλλά θα μπορούσαν να φάνε χαλαρά 4 άτομα που είναι σχετικά normal με το φαγητό τους και όχι μικρά γουρούνια όπως είμαστε εμείς. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και μέσα στο μαγαζί κανείς δεν κάπνιζε με αποτέλεσμα να είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

Είναι από τα «διαμαντάκια» της Καλλιθέας και χαίρομαι γιατί το επίπεδο έχει ανέβει πολύ κάνοντας την περιοχή να γίνεται αρκετά «It».

Ανυπομονώ να ξαναπάω καθώς είδα αρκετά πιάτα που θέλω να δοκιμάσω και να φωτογραφίσω για το Instagram(Brunch Αθήνα)! Btw, δεν είναι χορηγούμενη διαφήμιση απλά σου λέω την άποψη μου! Και ναι, μπορούμε να πούμε καλά λόγια χωρίς όφελος!

Φιλάκια αγάπες! Until next time!