Burn Out

Η ατάκα “burn out” είναι αυτή που ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί για να δείξει σε φίλους και γνωστούς πως έχει εξαντληθεί από όλα όσα κάνει και όσα σκέφτεται καθημερινά. Και είναι πολύ εύκολο να την πατήσουμε και να μας “ρίξει” στο κρεβάτι γιατί δεν αντέχουμε άλλο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Αν είσαι από τα άτομα που δουλεύουν ολημερίς και οληνυκτίς, έχεις μονίμως νεύρα και όλα σου φταίνε, δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά και παρατηρείς πως πας με βαριά καρδιά στο χώρο εργασίας , τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιήσεις και εσύ σύντομα την ατάκα που στην ουσία σημαίνει “εξουθένωση”. Η συγκεκριμένη φράση αφορά τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχολογική κούραση και μην ακούμε από ανθρώπους που δεν κάθονται λεπτό και προσπαθούν να τα προλάβουν όλα.

Αν νιώθεις ότι έχεις υπερβεί τα όρια και ότι είσαι έτοιμος ή να καταρρεύσεις, τότε πρέπει α βρεις κάποιους τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση γιατί κάνεις πολύ κακό στον εαυτό σου.

  1. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί λίγο! Καλή η δουλειά και όλα, αλλά πάνω από όλα είσαι εσύ!
  2. Πρέπει να καταλάβεις πως η δουλειά δεν είναι πάνω από όλα!
  3. Ξεκίνα να κάνεις διατροφή η οποία βασίζεται σε τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία.
  4. Κάνε κάποια ταξίδια ή δημιούργησε ένα πρόγραμμα μέσα στο οποίο θα κάνεις κάτι για τον εαυτό σου.
  5. Αν νιώθεις πως δεν είσαι καλά και πως δεν μπορείς να διαχειριστείς καθόλου το burn out, τότε θα ήταν καλό να μιλήσεις με κάποιον ειδικό που ασχολείται με τις ψυχές των ανθρώπων.

Τσέκαρε και αυτά: