Χαϊδελβέργη

Μια πόλη που αξίζει την προσοχή σου αν ετοιμάζεις ταξιδάκι στη Γερμανία είναι η Χαϊδελβέργη η οποία θεωρείται από πολλούς ένα ρομαντικό μέρος στο οποίο μπορεί να ζήσει κανείς μοναδικές στιγμές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Είναι μια γραφική πόλη η οποία έχει χτιστεί στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και ανήκε στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Κατά το παρελθόν αποτελούσε ένα “κέντρο” για όλα τα ζευγάρια που ήθελαν να ζήσουν ρομαντικές στιγμές καθώς διαθέτει σημεία τα οποία θεωρούνται ιδανικά μέχρι και για πρόταση γάμου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heidelberg_de (@heidelberg_de)

Στην πόλη βρίσκεται και το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.Χ και θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα το οποίο διατηρείται ακόμη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heidelberg_de (@heidelberg_de)

Το Παλάτι της Χαϊδελβέργης είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί να δει κάποιος στην πόλη και είναι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Κονιστουχλ. Είναι άκρως εντυπωσιακό και μπορείς να βγάλεις πολλές φωτογραφίες.

Την πιο ωραία θέα της πόλης θα τη βρεις στην οδό των φιλοσοφών ενώ θα ανακαλύψεις πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες και δρόμους με πολλά γραφικά μαγαζιά για φαγητό όπου και θα δοκιμάσεις τοπικά εδέσματα όπως μπίρες και λουκάνικα.

Η Χαϊδελβέργη βρίσκεται κοντά στις πόλεις Μάνχαϊμ και Λούντβιχσχαφεν ενώ πιο μακριά βρίσκεται η Φρανκφούρτη.

Τσέκαρε και αυτά: