Νέο δημαρχιακό μέγαρο θα αποκτήσει το Χαλάνδρι, καθώς υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της ανάδοχης εταιρείας, η σύμβαση για την ανέγερσή του.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των ημερών σε έκταση περίπου 3.000 τμ επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου τώρα λειτουργεί ένας ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Το έργο ύψους 11.748.083,13 ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023.

Το νέο δημαρχείο θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τμ και καφέ-αναψυκτήριο.

Η αίθουσα εκδηλώσεων, με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων της πόλης (πχ διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κλπ). Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα, ακόμη και στην περίπτωση των εκδηλώσεων, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.