Χαλβάς Φαρσάλων: Μία συνταγή από τον Νικόλα Καρβέλα

Χαλβάς Φαρσάλων

Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα που χρησιμοποιούμε στη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνο φυσικά και για αυτό ο γνωστός σεφ, Νικόλας Καρβέλας δίνει την παρακάτω υπέροχη συνταγή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αμύγδαλα άσπρα ολόκληρα

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ

  • 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 240 γρ κορν φλάουρ
  • 2 πρέζες κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 πρέζες κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...