Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα που χρησιμοποιούμε στη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνο φυσικά και για αυτό ο γνωστός σεφ, Νικόλας Καρβέλας δίνει την παρακάτω υπέροχη συνταγή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
- 400 γρ ζάχαρη
- 200 γρ αμύγδαλα άσπρα ολόκληρα
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
- 1 λίτρο νερό
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη
- 240 γρ κορν φλάουρ
- 2 πρέζες κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 πρέζες κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ