Χαλβάς

Ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκά είναι ο χαλβάς αλλά αυτή τη φορά έχει μία διαφορά που θα σας ξετρελάνει εάντη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το σιρόπι

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video

OffOn

  1. Βάζω το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
    Αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Βγάζω το ταψάκι από το ψυγείο, ρίχνω τη σαντιγί και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

  2. Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και αποξηραμένα τριαντάφυλλα και αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  3. Βγάζω από το ψυγείο, κόβω το γλύκισμα σε κομμάτια σερβίρω στα πιάτα και ραντίζω με λίγο από το κρύο σιρόπι σε κάθε πιάτο.

    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ