Chatpic

Μεγάλος και απόλυτα δικαιολογημένος ντόρος έγινε τον τελευταίο καιρό για το Chatpic και ο κόσμος του Twitter κινητοποιήθηκε άμεσα ζητώντας το «κατέβασμα» της ιστοσελίδας καθώς υπήρχαν εικόνες από γυναίκες σε προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία τους και επιτέλους έγινε κάτι σωστό.

Μέσω της σελίδας είχε τη δυνατότητα ένας χρήστης να δημοσιεύσει υλικό χωρίς να κάνει εγγραφή ή να δηλώσει κάποια στοιχεία και έτσι πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μοιραστούν φωτογραφίες γυναικών σε προσωπικές τους στιγμές και να προσπαθήσουν να τις εκδικηθούν ή να «σπάσουν» πλάκα. Πόσο άσχημο!

Από το βράδυ της Παρασκευής (4/12) έχει κατέβει η σελίδα Chatpic και οι χρήστες της Ελλάδας δεν μπορούν να μπουν με αποτέλεσμα να μιλάμε για μεγάλη νίκη του κόσμου που κινητοποιήθηκε τόσο μέσω social media όσο και μέσω καταγγελιών για να αποτρέψει τη «διασπορά» (μια επίκαιρη λέξη) των φωτογραφιών.

Οι καταγγελίες του κόσμου ήταν πολλές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήδη έχει επιληφθεί επί του θέματος ενώ ο κόσμος στο Twitter έκανε λόγο για φωτογραφίες μέχρι και ανήλικων κοριτσιών. Το hashtag #cancelchatpicorg ήταν για πολλές μέρες trend στο Twitter και η οργή του κόσμου για αυτό που συνέβαινε ήτα τεράστια!

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η «φωνή» του κόσμου ακούστηκε και επιτέλους ας σταματήσει όλο αυτό με τις φωτογραφίες που αφορούν γυναίκες σε προσωπικές στιγμές! Είναι δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν και είναι επιλογή τους αν θέλουν να φανούν ή όχι!

Τσέκαρε και αυτό: Κουντουριώτικα: Έξι στρέμματα στα χέρια της Αθήνας