: Στα 66 της, η Παμ Ουίλσον-γιατρός στο επάγγελμα- μπορεί να είναι η γηραιότερη συμμετέχουσα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, αλλά είναι φιλόδοξη, ελπίζοντας να κερδίσει το χρυσό στο κέρλινγκ με αναπηρικό καροτσάκι για να εμπνεύσει τους μικρούς της ασθενείς με αναπηρία.
Την παραμονή της μετάβασης στην Κίνα για να αγωνιστεί στους πρώτους της Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, μία τρίχρονη ασθενής μπήκε στην κλινική της φορώντας ένα μπλουζάκι «Go Team USA», ενώ γενικότερα οι υποστηρικτές της στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Κολοράντο στο Ντένβερ την πλημμύρισαν με μηνύματα συμπαράστασης.
«Μια οικογένεια ήρθε στην κλινική ντυμένη τα χρώματα της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Η Παμ Ουίλσον πήγε στην ιατρική σχολή μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα όταν ήταν 21 ετών, το οποίο είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Αυτός ο τραυματισμός τη βοήθησε να γίνει καλύτερη γιατρός, λέει.
«Νομίζω ότι έχω μια γεύση από το τι περνάνε οι άνθρωποι. Μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω τι συμβαίνει μέσα από τα μάτια τους», τόνισε.
«Ήμουν στη θέση τους. Έχω ζήσει αυτό που κάνουν. Μπορώ να συμπάσχω. Νομίζω ότι αυτό κάνει τεράστια διαφορά για τις οικογένειες και τα παιδιά.»
Ιατρός αποκατάστασης που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών με επίκτητες ή γενετικές αναπηρίες, η Παμ Ουίλσον, θεωρεί τον εαυτό της πρότυπο για πολλούς.
«Αν μπορούν να δουν ότι κατάφερα να ξεπεράσω αυτή την αναπηρία, ότι πήγα στην ιατρική σχολή μετά την αναπηρία, ότι έκανα ένα παιδί και τώρα συμμετέχω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αυτό θεωρώ ότι ανοίγει την πόρτα σε όλους στον κόσμο,» είπε.
«Τα παιδιά έρχονται και λένε «θέλω να γίνω σαν τη Δρ Παμ», πρόσθεσε.
Πριν από τον τραυματισμό της, η Παμ Ουίλσον έκανε στίβο και κολύμβηση σε καλό επίπεδο.
Ξεκίνησε το κέρλινγκ με αναπηρικό αμαξίδιο πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια και εκτιμά ιδιαίτερα την ομαδική πτυχή αυτού του αθλήματος.
«Όπου κι αν πας, είσαι ευπρόσδεκτη, ο κόσμος είναι ζεστός μαζί σου. Αυτή είναι η αίσθηση της συντροφικότητας», εξηγεί.