με κοτόπουλο και μανιτάρια… Ναι, καλά διάβασες babe! Αυτό θα φτιάξουμε σήμερα!
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μύθος γύρω από αυτό το απολαυστικό έδεσμα, πριν από πολλά χρόνια στο Tucson, μια γυναίκα έριξε τυχαία ένα burrito σε μια φριτέζα. Και ξεκίνησε να βρίζει χρησιμοποιώντας μια κοινή ισπανική βρισιά, αλλά θυμήθηκε ότι τα παιδιά της ήταν στην κουζίνα, και ἐτσι φώναξε “chimichanga!” για να αντικαταστήσει τη βρισιά. Έτσι άφησε το burito να γίνει χρυσό και τραγανό, και τα υπόλοιπα είναι μαγειρική ιστορία.
Συστατικά – Για 4 μερίδες Chimichangas
• 1 κ.σ. ηλιἐλαιο (μισό για τα λαχανικά και μισό για το κοτόπουλο)
• 1\2 φλ. ψιλλοκομμένο κρεμμύδι
• 1\2 φλ. ψιλλοκομμένη καυτερή πιπεριά
• 1\2 φλ. κομένα μανιτἀρια
• 350 γρ. Στἠθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
• Αλάτι, καγιέν πιπέρι και πιπἐρι
• μείγμα μπαχαρικών για τάκος (μεξικάνικο)
• 1 ή 2 κ.σ. νερό
• 115 γρ. Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (κάτι πικάντικο και να λιὠνει εύκολα)
• 4 τορτίγιες
• 1 ασπράδι αυγού
• 2 κ.σ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
•
Σερβίρεται με γιαούρτι, αβοκάντο και ντομάτα ψιλλοκομένη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βἀζετε σε ταψί λαδόκολλα.
• Ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τη καυτερή πιπεριά και τα μανιτάρια στο καυτό λάδι, προσθέτοντας αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους, περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, 5 έως 10 λεπτά.
• Μετακινήστε τα λαχανικά στα άκρα της κατσαρόλας, αφήνοντας ένα κενό χώρο. Ρίξτε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο στο κέντρο. Προσθέστε το στήθος κοτόπουλου στο κέντρο της κατσαρόλας και πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών για τάκος. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια κοτόπουλου, περίπου 5 λεπτά.
• Ανακατέψτε το κοτόπουλο και το μείγμα λαχανικών μαζί στο τηγάνι. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε το νερό πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και ξύστε τα καφετιά κομμάτια των τροφίμων από τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
• Ανακατεύουμε το τυρί στο μείγμα κοτόπουλου. ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί πλήρως. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν.
• Τοποθετήστε ένα βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, βάζετε μια τορτίγια στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και να είναι εύκαμπτη, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
• Τοποθετήστε τις tortilla σε μια επιφάνεια εργασίας και με ένα κουτάλι παίρνετε 1/4 της γέμισης και το βάζετε στο κέντρο της τορτίγιας. Διπλώστε το κάτω μέρος της τορτίγιας ακριβώς πάνω από το γέμισμα. Βουρτσίστε την κορυφή και τα εκτεθειμένα μέρη του εσωτερικού της τορτίγιας με ασπράδι αυγού. Διπλώστε δεξιά και αριστερά προς το κέντρο σαν ένα φάκελο, που περικλείει το γέμισμα. Γυρίστε τη tortilla πάνω για να περικλείσετε πλήρως τη γέμιση σε ένα ορθογώνιο πακέτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες tortillες και γεμίστε.
• Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Δίνω χρώμα στα τσιμιτσάνγκα και από τις δύο πλευρές στο καυτό λάδι έως ότου γίνουν χρυσά, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει, και να γίνει χρυσό, και το εξωτερικό είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.
Enjoy your Chimichangas babes!
Chef Kate…