Χιόνια Αθήνα

Χιόνια Αθήνα: Για δεύτερο 24ωρο όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων εξακολουθούν να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», στην Αθήνα.

ad

Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες, πολλές βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας παρέμειναν ανοιχτές, με την πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις κρίσιμες υποδομές να είναι απρόσκοπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Χιόνια Αθήνα

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πολίτες μπορούν να κινούνται κανονικά και χωρίς αλυσίδες στο βασικό οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Υλοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου, με τη συνδρομή σύγχρονων μεγάλων οχημάτων και μηχανημάτων, βρέθηκαν από τη Δευτέρα και πριν από την εκδήλωση του φαινομένου σε στρατηγικά σημεία, σαρώνοντας εν συνεχεία, μέχρι και αυτή την ώρα, το οδικό δίκτυο και ρίχνοντας περισσότερους από 150 τόνους αλατιού.

Χιόνια Αθήνα

Η ρίψη αλατιού θα συνεχιστεί σε δρόμους και πεζοδρόμια για να αντιμετωπιστεί και ο παγετός που αναμένεται να ακολουθήσει.

Χιόνια Αθήνα

46 μεγάλα μηχανήματα κράτησαν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας – Συνεχίζεται ο αποχιονισμός

Τα εκχιονιστικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, με ρίψη αλατιού κράτησαν ανοιχτές όλες τις βασικές αρτηρίες (χιόνια Αθήνα): Αθηνάς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Λιοσίων, Ιερά Οδό, Φιλελλήνων, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Πατησίων, Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Λένορμαν, Λεωφόρος Αθηνών, Πέτρου Ράλλη, Αγίας Άννης, Πανόρμου, Πλατεία Βάθη, Παράδρομος Εθνικής Οδού, Κωνσταντινουπόλεως.

Χιόνια Αθήνα

Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα, καθώς αυτή τη στιγμή το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του Δήμου Αθηναίων μαζί με 46 εξειδικευμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων, επιχειρεί σε όλες τις γειτονιές προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας.

Χιόνια Αθήνα

Συνεχείς επιχειρήσεις για να καθαριστούν οι γειτονιές  – Τα δέντρα που έπεσαν θα αντικατασταθούν

Το βάρος των επιχειρήσεων, έχει πέσει από το πρωί στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα όπως είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Πολύγωνο και το Παγκράτι. Ωστόσο, και σε αυτές τις περιοχές, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαρκείς επιχειρήσεις αποχιονισμού και ρίψεις αλατιού.

140 εργαζόμενοι με ειδικά καλαθοφόρα καθαρίζουν και απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά

Τριάντα συνεργεία, 140 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, βρίσκονται από το πρωί στο δρόμο με αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως η πτώση δέντρων και τυχόν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό.

Χιόνια Αθήνα

Ταυτόχρονα, επτά κλιμάκια του Δήμου, ένα για κάθε διαμέρισμα, καταγράφουν τα δέντρα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών, καθώς επίσης και τα σημεία στα οποία η κυκλοφορία παρεμποδίζεται.

Στόχος είναι την επόμενη εβδομάδα, μετά την αποκατάσταση των προβλημάτων, να ξεκινήσει η αντικατάσταση των δέντρων που καταστράφηκαν και να φυτευτούν νέα παντού.

Ad