Χιόνια Αθήνα

Χιόνια Αθήνα: Και ενώ οι περισσότεροι νόμιζαν πως η κακοκαιρία με την ονομασία Λέανδρος αναμένεται να κοπάσει από το βράδυ της Κυριακής, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό έρχεται για να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το βαρομετρικό αυτό χαμηλό αναμένεται να πλήξει τη χώρα ξεκινώντας από τη νύχτα της Κυριακής και συνεχίζοντας μέχρι την Τρίτη.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως αυτή είναι η τρίτη φάση για την κακοκαιρία Λέανδρος και η οποία θα εκδηλωθεί με χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που στα νησιά θα συνοδεύεται με ισχυρές βροχοπτώσεις έρχονται να προστεθούν και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες

Όσον αφορά στην Αττική (χιόνια Αθήνα), οι μετεωρολόγοι αναμένουν χιόνια στα ορεινά του νομού, στα ημιορεινά, αλλά και στα βόρεια προάστια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει βροχές ή χιονόνερο.

Χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει στην Αθήνα είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αφού στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς έως 6, ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που αναλύουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα του καιρού, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στην Αττική και αναμένεται να ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν οι ειδικοί ότι η κακοκαιρία με το όνομα Λέανδρος θα μπορούσε να προκαλέσει και χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συμβάλουν σημαντικά στη χιονόστρωση και κυρίως στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου.

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη θα είναι τελείως διαφορετική με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια.