Χιόνια Αθήνα

Χιόνια Αθήνα: Το πιο δυνατό οχυρό αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αφού οι στιγμές που έχουμε δει να χιονίζει για παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας είναι μετρημένες.

Το ψυχρό κλίμα που καταφτάνει στην χώρα μας έρχεται σαφώς πιο αποδυναμωμένο από αυτό που προβλεπόταν αρχικά και μέλλει να δούμε τι θα συμβεί στην Αθήνα κι αν χιονίσει ή όχι τελικά.
Σε αυτό φυσικά μας βοηθά ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος με μία ανάρτηση στο Facebook αναλύει τις ημέρες, αλλά και τα διαστήματα μέσα στις ημέρες που πιθανότατα θα μπορούσαμε να δούμε χιόνι στο κέντρο της Αθήνας.
Το πρωί της Κυριακής έως τις 12:00 χιόνια αναμένονται πυκνά αλλά σε περιοχές από τα 700 μέτρα και πάνω της Αττικής (Χιόνια Αθήνα), ενώ αργότερα μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οι πυκνές χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα 450 μέτρα.
Εν συνεχεία μέχρι τις 19:00 της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική από τα 400 μέτρα και αργότερα τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα πιο χαμηλά στα 250 με 300 μέτρα που αυτό σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή θα χιονίζει στα βόρεια προάστια του νομού.
Πιο αργά και όλη τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής  και χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για παράδειγμα η Πλατεία Συντάγματος θεωρείται μια περιοχή με υψόμετρο 100 μέτρα, οπότε είναι φανερό πως τα πράγματα θα είναι οριακά εκεί.

ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Αττική, τις περισσότερες φορές, αποτελεί “απόρθητο”…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Το ίδιο μοτίβο σχεδόν στα ίδια υψόμετρα θα έχουμε σχεδόν όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται για 36 ώρες οι χιονοπτώσεις στην Αττική να είναι ακόμα πιο έντονες σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες.
Το σίγουρο είναι πως στην Αθήνα θα χιονίσει αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι εάν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας.