Χιόνια

Χιόνια: Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλος ντόρος σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο και σε διάφορα ειδησεογραφικά sites τα οποία αναφέρουν πως το επόμενο Σαββατοκύριακο έρχεται ένας χιονιάς που όπως τον περιγράφουν και φονιάς θα είναι και πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα νέο 2002, ένα νέο 2004, έναν νέο Μάρτη του 1987, καθώς βλέπουν ένα πολύ ισχυρό ψύχος να έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη καρφί για την Ελλάδα.

Είναι αλήθεια όμως αυτό ή κάπου υπερβάλλουμε. Και οι μετεωρολόγοι τι λένε επακριβώς για αυτό τον μελλοντικό χιονοαρμαγγεδών.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος με μία μακροσκελή ανάρτησή του προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και ξεκαθαρίζει για αρχή πως δεν πρόκειται να δούμε πολικές αρκούδες στο Σύνταγμα.

Διευκρινίζει πως αυτή η μεταβολή του καιρού εάν δεν φτάσουμε 3-4 ημέρες πριν από αυτή ουδείς μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Μάλιστα, όπως λέει μία πρόγνωση ακριβείας για 8 ημέρες δεν υφίσταται ποτέ.

Ο ίδιος ο Γιάννης Καλλιάνος αναφορικά με τα χιόνια λέει πως προσωπικά θεωρεί ότι οι πιθανότητες είναι 55-60% για για έρθει κρύο και χιόνια κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και 40-45% να μην υπάρξει καμία αξιόλογη μεταβολή.

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΧΙΟΝΙΑΣ ΦΟΝΙΑΣ» ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΚ ;;;

Πολύς ντόρος έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες σε διάφορες Μετεωρολογικές…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Μένει να δούμε εάν από την άνοιξη τώρα θα επιστρέψουμε στη βαρυχειμωνιά.