Χιονοκουβέρτα

Πλέον υπάρχουν πολλά αντιολισθητικά συστήματα για να προφυλαχτούμε από το χιόνι και τον πάγο ενώ οδηγούμε με μεγάλη προσοχή το όχημα μας και ένα από αυτά είναι η λεγόμενη “χιονοκουβέρτα” η οποία μπορεί να “λύσει” τα χέρια του οδηγού που δεν ξέρει πως να τοποθετήσει τις αλυσίδες που χρησιμοποιούνται όταν χιονίζει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Οι αλυσίδες χιονιού είναι ένα δύσκολο task το οποίο καλούμαστε να αναλάβουμε όταν ο χιονιάς χτυπά και η χιονοκουβέρτα είναι μια εύκολη λύση η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις κάποιες κινήσεις για να μετακινηθείς. Απλά να ξέρεις πως δεν είναι για πολύ.

Οι χιονοκουβέρτες κατασκευάζονται από ειδικό ύφασμα το οποίο είναι ιδανικό για την αύξηση της τριβής στο χιόνι και στον πάγο! Υπάρχουν δυο ειδών: αυτές που είναι μόνο για το χιόνι και αυτές που είναι για χιόνι και πάγο.

Χρησιμοποιούνται συνήθως στο μαλακό χιόνι και με τον ελαστικό τρόπο που διαθέτουν “αγκαλιάζουν” τη ρόδα και μέσα σε λίγα λεπτά τις έχεις τοποθετήσει.

Φθείρονται εύκολα αν χρησιμοποιηθούν πολύ και πρέπει ο οδηγός να μην τρέχει (ούτως ή άλλως όταν χιονίζει). Είναι η εύκολη λύση και θεωρούνται πολύ οικονομικές.

Να προσέχετε παιδιά!

Τσέκαρε και αυτά: