Χωρισμός

Ο χωρισμός παραδοσιακά εάν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν συναισθήματα είναι μια επίπονη διαδικασία που κάποιοι τον παρομοιάζουν με έναν μικρό θάνατο και ίσως να μην έχουν άδικο.

Ο χωρισμός όμως είναι κάτι που συμβαίνει και αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε πως όλα έρχονται για το καλό μας!

Υπάρχουν όμως τρόποι για να ξεπεράσουμε μία τέτοια δύσκολη διαδικασία και παρακάτω σας παραθέτουμε μικρά μυστικά.

Το πρώτο μυστικό είναι πως δεν πρέπει να σταματήσετε να αισθάνεστε και να αφήσετε τον εαυτό σας να θρηνήσει αυτό που βιώνει. Να πενθήσει τον χωρισμό αυτό.

Ωστόσο, αυτό το διάστημα πένθους θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Για αυτό ως δεύτερο μυστικό θα πρέπει να γράψετε σε ένα χαρτί μέχρι πότε θα αφήσετε τον εαυτό σας να πενθεί και να σπαταλιέται με την ενέργεια του παρελθόντος.

Η τρίτη συμβουλή είναι να κόψετε οποιαδήποτε επικοινωνία με την πρώην σχέση σας και φυσικά καμία επαφή με τα social media του/της, έτσι ώστε να μην ταράζεστε για τον οποιοδήποτε λόγο.

Το τέταρτο μυστικό όπου ο χωρισμός θα σας καλέσει είναι να μαζέψετε τριγύρω σας εκείνους τους ανθρώπους που θα σας ακούσουν, που θα σας καταλάβουν, που θα ανεχθούν κάθε πιθανή παράνοιά σας και όπου θα μπορείτε γενικά να μιλάτε ανοιχτά για αυτή τη σχέση που διαλύθηκε.

Σημαντικό είναι επίσης πως θα πρέπει να σημειώσετε σε ένα χαρτί ποια είναι τα θέλω σας σε μία σχέση και μετά να δείτε πόσα από αυτά, τα κάλυπτε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Πιστέψτε με πως θα διαπιστώσετε πως το ταμείο δυστυχώς είναι μείον.

Το έκτο μυστικό είναι να αρχίσετε οπωσδήποτε γυμναστική μιας θα σας ανανεώσει σίγουρα το σώμα, αλλά και την ψυχολογία σας μέσα από τις ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός μέσα από την έντονη δραστηριότητα.

Η έβδομη συμβουλή είναι θα πρέπει να επαναφέρεται ή να δημιουργήσετε ρουτίνες στη ζωή σας, η οποία νέα ρουτίνα θα αντικαταστήσει την παλιά της σχέσης σας.

Το όγδοο μυστικό είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αμέσως μετά τον χωρισμό να ξεκινήσετε να φλερτάρετε και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μία σχέση. Ο χωρισμός πρέπει να περάσει και να ξεπεραστεί, πριν καθαρίσουμε και ξεκινήσουμε να νιώθουμε την ανάγκη να αφιερωθούμε στον νέο άνθρωπο.

Η ένατη συμβουλή είναι να βρείτε έναν δικό σας άνθρωπο, που σας αγαπάει και τον εμπιστεύεστε και σε αυτόν τον άνθρωπο να μιλάτε όπως θα μιλάγατε στην πρώην σχέση. Δηλαδή μπορείτε να βρίσετε όσο θέλετε και να παραπονιέστε όσο θέλετε, αρκεί βέβαια το φιλικό πρόσωπο να μπορεί να το ανεχθεί αυτό.

Η τελευταία δέκατη συμβουλή είναι να μάθετε πως ένας χωρισμός δεν σκότωσε κανέναν. Έρχεται δυστυχώς ή ευτυχώς στη ζωή μας, τον πενθούμε και μετά προχωράμε παρακάτω στη ζωή μας.