Χωρισμός

Ο χωρισμός είναι μία ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία για όσους τουλάχιστον έχουν ψυχή και καρδιά και δεν είναι ψέμα για όσους μπορεί να παρομοιάσουν έναν χωρισμό με το πένθος.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι είναι μία τρομακτικά δύσκολη διαδικασία στο τέλος όλοι καταφέρνουμε να την ξεπεράσουμε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ένας χωρισμός δεν μπορεί να ξεπεραστεί και τότε θα πρέπει να μην ντραπεί ο οποιοσδήποτε και να ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού.

Όταν ένας άνθρωπος βιώνει τόσο έντονα συναισθήματα που δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης και δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στην καθημερινότητά του, τότε υπάρχει ανάγκη για βοήθεια. Μάλιστα, εάν αυτή η διαδικασία διαρκεί καιρό είναι ένας ακόμα παράγοντας για αναζήτηση βοήθειας.

Όταν περάσουν χρόνια όπου ο ένας από τους δύο δεν μπορεί να ξεκολλήσει για χρόνια ολόκληρα και παραμένει προσκολλημένος τότε ναι έχει έρθει η ώρα για βοήθεια ενός ειδικού.

Επίσης στο παραπάνω εάν προσθέσουμε και τις ψευδαισθήσεις που μπορεί να έχει κάποιος για επανασύνδεση ή τον εγκλωβισμένο θυμό, που διαρκεί για χρόνια, τότε πάλι είναι η ώρα.

Τέλος, όσοι άνθρωποι έχουν αγχώδη διαταραχή ένας χωρισμός μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή του και τότε είναι απαραίτητη η αναζήτηση βοήθειας.

Τσέκαρε κι αυτό:

Νατάσα Θεοδωρίδου: Μικρό δείγμα από το νέο της τραγούδι