Χριστούγεννα 2019: Μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στο Γαλάτσι, έγινε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στους δρόμους της αγοράς.

Καλλιτεχνικά δρώμενα εξελίχθηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου από τις 17.00 έως και τις 22.00. Το διευρυμένο χριστουγεννιάτικο ωράριο της αγοράς βοήθησε τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους επισκέπτες που έκαναν αβίαστα τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας ποιοτικά καλλιτεχνικά θεάματα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή, αναπόφευκτα δεδομένης της ποιότητας των δράσεων. Ακροβάτες, εικαστικοί, μουσικοί μέχρι και η παγκοσμίου φήμης ομάδα Compagnie des Quidams που ήρθε αποκλειστικά από την Γαλλία, συμμετείχαν στα δρώμενα.

Οι Dirty Athens Brass Band με πνευστά και κρουστά έφεραν ήχους απ’ όλη την υφήλιο με πολύ κέφι και ρυθμό! Οι Mr and Mrs Bubble ταξίδεψαν τα παιδιά στον κόσμο της μαγείας και του ονείρου γεμάτο από γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες!

Η Ορχήστρα των Χωμάτων καθοδήγησε τους μικρούς και μεγάλους δημιουργούς στην κατασκευή μοναδικών οριγκάμι – «Με ψαλίδι και χαρτί να φτιάξουν τέχνη μαγική!», ενώ ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης δημιούργησε χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά για όλους τους «μαθητές» του.

Το αποκορύφωμα των δράσεων ήταν στην πλατεία Μανδηλαρά, όπου αρχικά την σκηνή κατέλαβε η καλλιτεχνική κολεκτίβα Cirko Cachivache που εντυπωσίασε με τον συνδυασμό της αστείρευτης ενέργειας και της παιδικής τρέλας των μουσικών με τα εναέρια ακροβατικά και τους ζογκλέρ!

Η ημέρα έκλεισε με την ομάδα Compagnie des Quidams και το μοναδικό τους θέαμα «Herbert’s Dream», ένας συνδυασμός ονειρικού θεάτρου, ακροβατικών και φαντασιακής σκηνογραφίας.

Ο Δήμος Γαλατσίου, έδωσε το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων με αισιοδοξία και δημιουργικότητα, ένα μήνυμα χαράς και καλής διάθεσης.