Χριστούγεννα 2022

Χριστούγεννα 2022 : Αναστάτωση επικρατεί στη Βρετανία και ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες που έχουν παμπ καθώς η μπίρα έχει αρχίσει να θεωρείται από πολλούς πολίτες είδος “πολυτελείας” και δε θέλουν να δουν την τιμή της να αυξάνεται.

Οι επιχειρηματίες των βρετανικών πόλεων , που διατηρούν μαγαζιά όπου σερβίρεται αλκοόλ έχουν ήδη κάνει έκκληση στη νέα κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ για να μην ανέβει η τιμή της μπίρας τα φετινά Χριστούγεννα 2022 , μιας και περιμένουν να αυξηθούν οι πωλήσεις από τις εξόδους των πολιτών κατά τις γιορτινές μέρες.

Ο πληθωρισμός σημειώνει “νούμερα ρεκόρ” και η ανησυχία μεγαλώνει καθώς όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί τον επόμενο μήνα και αν θα καταφέρουν να κάνουν γιορτές με ηρεμία.

Η βρετανική αγορά όπως και πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα καθώς οι τιμές αυξάνονται και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για ισορροπία στις τιμές φαίνεται να μην αποδίδει.

Η ΒΒΡΑ (Βρετανική Ένωση Ζύθου και Παμπ (BBPA), απέστειλε στον Τζέρμι Χαντ – Βρετανός υπουργός Οικονομικών – μια επιστολή μέσω της οποίας ζητά να “παγώσει” το φόρο στη μπίρα.

“Χρειαζόμαστε να επανέλθει το ‘πάγωμα’ το φόρου στην μπίρα προκειμένου να περιοριστεί η πίεση του κόστους στις παμπ και τα ζυθοποιεία και να αποφευχθεί η υπονόμευση των κρίσιμων μέτρων για τη μεταρρύθμιση του Φόρου Οινοπνεύματος”, ανέφερε σε ανακοίνωση η επικεφαλής της BBPA Έμα ΜακΚλάρκιν.

Πάντως, οι πολίτες όλων των ευρωπαϊκών χωρών ανησυχούν για τις αυξήσεις στις τιμές και προσπαθούν να κάνουν οικονομία γιατί τα πράγματα είναι αμφίβολα.

Τσέκαρε και αυτά : 

Ζώδια 2023: Αυτοί οι δύο θα είναι ακαταμάχητοι

The Voice : Τι θα δούμε την Κυριακή 12/11