Χριστούγεννα 2022

Τα Χριστούγεννα 2022 ξεκίνησαν επίσημα στην Αθήνα, και το απόγευμα της Πέμπτης, 1/12, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Γύρω στις 17:30 ξεκίνησε να μαζεύεται κόσμος στην πλατεία όπου είχε στηθεί μια μεγάλη σκηνή και φωτογράφιζαν τα μεγάλα διακοσμητικά που φώτιζαν από μακριά. Καθώς περνούσε η ώρα, το πλήθος μεγάλωνε και έφτανε μέχρι τον πεζόδρομο της Ερμού. Μην ξεχνάς πώς πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός, αφού για δυο χρόνια ο κορονοϊός δε μας επέτρεπε να κουνήσουμε ρούπι.

Την αρχή για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή, έκαναν οι “ζωντανοί μολυβένιου στρατιώτες” του Πέτρου Κούρτη δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για να βαδίσουμε προς τη στιγμή όπου θα άναβε το εντυπωσιακό δέντρο των 21 μέτρων.

Η πόλη της Αθήνας γέμισε ήχους και λάμψη.Μια λάμψη για την οποία ο δήμος Αθηναίων επέλεξε να χρησιμοποιήσει led φώτα τα οποία μπορούν να φωτίζουν διαρκώς και να μην επηρεάζεται αρνητικά η ενέργεια.

Αφού ολοκλήρωσαν τα τύμπανα, στη σκηνή εμφανίστηκαν η Τζέμη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, οι οποίοι καλωσόρισαν τον κόσμο και έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει η εορταστική περίοδος στην Αθήνα.

To τηλεοπτικό ζευγάρι καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για τα δρώμενα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών στην Αθήνα και άφησαν τον κόσμο να απολαύσει τις μελωδίες της μπάντας του δήμου.

Το ψιλόβροχο δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση του, και πολλοί ήταν οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι είχαν προνοήσει και έφεραν μαζί τους ομπρέλες!

Μετά από λίγη ώρα, οι παρουσιαστές καλωσόρισαν την Τάμτα στη σκηνή, η οποία διασκέδασε το κοινό με χριστουγεννιάτικες επιτυχίες και με το αγαπημένο όλων μας, “Αll i want for Christmas is you”.

Aφού διασκέδασε τον κόσμο με την υπέροχη φωνή της, έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν επίσημα τα Χριστούγεννα 2022! Και στη σκηνή εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.Κώστας Μπακογιάννης για να υποδεχτεί τους δημάρχους πολλών πόλεων στον κόσμο, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στη μεγάλη εκδήλωση της Αθήνας και να πατήσουν το κουμπί για να ανάψει το δέντρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και της Αμερικής και καθώς πατούσαν το κουμπί για να ανάψουν σταδιακά τα στολίδια στο δέντρο, έδιναν τις ευχές τους στον κόσμο!

Το δέντρο έπειτα φωτίστηκε ολόκληρο και ο κόσμος με τα κινητά ανά χείρας, καλωσόρισε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Μια βραδιά που τα είχε όλα! Η οργάνωση πρέπει να πούμε πώς ήταν πολύ καλή και τις επόμενες μέρες η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει κόσμο ο οποίος θα μπορεί να φωτογραφηθεί γύρω από το δέντρο και τα μεγάλα, φωτεινά στολίδια!

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση : Το “δέντρο” που γλιτώνει χώρο

Μέγκαν Μαρκλ : Οι “άγνωστες” φωτογραφίες με τον Χάρι