Χριστούγεννα Αλεξανδρινό

Χριστούγεννα: Το ρουστίκ ξύλινο τραπέζι μπροστά από τον ακατέργαστο γκρι τοίχο και ένα έλατο χωρίς στολίδια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό σε αυτό το φυσικό γιορτινό τραπέζι.

Το ρομαντικό ροζ του Αλεξανδρινού συνδυάζεται υπέροχα με τις καφέ αποχρώσεις του τραπεζιού και των βάζων, όπως και με τα λιτά industrial μαχαιροπίρουνα.

Χειροποίητα δεντράκια από χαρτόνι και θήκες για τα μαχαιροπίρουνα προσθέτουν μία μοντέρνα, παιχνιδιάρικη πινελιά.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χαρτόνι σε πολλά διαφορετικά σχέδια, οπότε οι επιλογές που έχετε για τη διακόσμηση είναι ατελείωτες. Για να φτιάξετε τα χάρτινα δέντρα θα χρειαστείτε χαρτόνι σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, χάρακα, ψαλίδι και μολύβι.

Σχεδιάστε δύο ισοσκελή τρίγωνα στο χαρτί, το καθένα με μήκος κάτω των 12 εκατοστών και ύψος 22 και 16 εκατοστών, και στη συνέχεια κόψτε τα.

Φτιάξτο μόνος σου - Αλεξανδρινό Φτιάξτομόνος σου - Αλεξανδρινό

Κατόπιν, σχεδιάστε τις κάθετες-κεντρικές γραμμές και των δύο τριγώνων. Κόψτε το μεγαλύτερο από κάτω κατά 14 εκατοστά και το μικρότερο, από πάνω, κατά 2,5 εκατοστά. Τέλος, σπρώξτε τα τρίγωνα το ένα μέσα στο άλλο, κάθετα, έτσι ώστε οι κάτω πλευρές να είναι στο ίδιο ύψος. Έτοιμο!

Για να φτιάξετε τη θήκη με ανθεκτικό χαρτόνι για τα μαχαιροπίρουνα, σχεδιάστε και κόψτε ένα ισοσκελές τρίγωνο με πλάτος 12 και ύψος 22 εκατοστά.

Στη συνέχεια, λίγα εκατοστά από το κάτω άκρο, δημιουργήστε δύο παράλληλες τομές, μήκους περίπου 6,5 εκατοστών την κάθε μια, για να τοποθετήσετε τα μαχαιροπήρουνα. Tip: προτιμήστε χαρτόνι που δεν σκίζει, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να σκιστεί η κατασκευή όταν βάλετε μέσα τα μαχαιροπήρουνα. Έτοιμο!

 Πηγή: “Stars for Europe”